Osmaniye’de gençlere afet eğitimi verildi

Osmaniye’de gençlere afet eğitimi verildi
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-

(İHA) – Osmaniye’de gençlere Afetlerle Mücadelede Gönüllü Timler Projesi çerçevesinde afet bilinci, arama kurtarma ve ilkyardım eğitimleri verildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Velhasıl Sosyal Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yürütülen “Afetlerle Mücadelede Gönüllü Timler Projesi” çerçevesinde gençlere, afet bilinci, arama kurtarma ve ilkyardım eğitimi verildi. Osmaniye Gençlik Merkezinde düzenlenen eğitime Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Acar, AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel ve gençler katıldı.

Proje Koordinatörü Aynur Karabulut, “Bizim projemiz İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından afet bilinci oluşturma üzerine bir proje. Biz bu noktada gençlere ilkyardım nasıl yapılır, yolda geçerken ya da ailemizde herhangi bir vaka olduğunda en azından Heimlich manevrası nasıl yapılır, solunum nasıl yapılır, nasıl temel yaşam desteği verebiliriz, bu noktada bilgilendirme yapıyoruz. Dün bütün gün arkadaşlarımıza bu bilgileri verdik. Bugün de AFAD’dan arkadaşlarımız aramızdalar AFAD İl Müdürümüzün koordinesi ve desteğiyle. Afet bilinci üzerine, afet öncesi ne yapmamız gerekiyor, yangın bilinci üzerine teorik bir bilgi verdik. Daha sonra da pratik uygulama yapacağız. Yarınki eğitimimizde de afet eğitimine devam ederek, özellikle çadır nasıl kurulur konusunda eğitim vereceğiz” dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, gençlere verilen eğitimler için teşekkür ederek, “Afetleri her zaman yaşayabiliyoruz. 6 Şubat’ta dünyanın en büyük kara depremini yaşadık. 500 yılda olabilecek bir depremi yaşadık. Türkiye’nin her yerinde deprem olabilir, maalesef şurada deprem olmaz deme imkanımız olmayan bir coğrafyada yaşıyoruz. Biz bu coğrafyayı terk etmeyeceğiz, bu vatan bizim için cennet vatan. Verilen bu bilgilerin öğrenilmesi gerçekten çok önemli, hayat kurtarır. Hayat kurtarmanın ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir insanın hayatını kurtarmaktan daha güzel ne olabilir? Depreme dayanıklı bina yaparsak hayatta kalırız. Onun dışında bilmemiz gereken de bu bilgiler, bunları da bilirsek tamamlamış olacağız. Bu nedenle bu bilgiler çok kıymetli” dedi.

Programın devamında yangın söndürme eğitiminin uygulamalı bölümüne gençlerle birlikte katılan Vali Yılmaz, gençlerimize verilen eğitimler için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.