Osmaniye şivesi ile yazılı dövizlerle çevre temizliğine dikkat çektiler

Osmaniye şivesi ile yazılı dövizlerle çevre temizliğine dikkat çektiler
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

(İHA) – Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda sosyal sorumluluk projesi kapsamında lise öğrencileri çevre temizliği yaptı. Osmaniye şivesi ile yazılan dövizlerle çevre temizliğine dikkat çeken öğrenciler yaklaşık 650 kilo atık malzemeyi doğadan topladı.

Osmaniye Belediyesi ve Atatürk Anadolu Lisesi arasında sıfır atık, sıfır karbon, çevre temizliği, çevre ve sosyal konularda imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde bir araya gelen lise öğrencileri Karaçay Vadisi sınırları içerisinde çevre temizliği yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Toplum Hizmeti’ çerçevesinde gerçekleştirilen çevre temizliğinde farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler ellerinde Osmaniye şivesi ile yazılı “gurban olduğum yere çöp atma, cıncık gibi Osmaniye, temiz olalım taman” dövizlerle çevre temizliğine dikkat çektiler. Yine Osmaniye şivesiyle yazılan “Osmaniye’nin Karaçay’ı, semaverde olur çayı, çevreyi temiz tut, zalım dayı” maninde yer aldığı çevre temizliğinde etkinliği sonunda öğrenciler yaklaşık 650 kilo cam, plastik, metal ve kâğıt atığı topladı.

Temiz bir dünya mesajının da verildiği etkinlikte toplanılan atıklar tekrardan geri dönüşüme kazandırılmak üzere belediye ekiplerince geri dönüşüm tesisine gönderildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.