Orman Yangınları ile Mücadele Çalıştayı

Orman Yangınları ile Mücadele Çalıştayı
Yayınlama: 09.07.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da ‘Orman Yangınları ile Mücadele ve Farkındalık Çalıştayı’ Gerçekleştirildi.

Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Belediyesi ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Karaisalı Orman İşletme Müdürü Şükrü Mirik, orman işletme müdürlüğü olarak yangınlara karşı almış oldukları önlemler ve çalışmalarla ilgili bilgi vererek, çalıştaya katılanlara teşekkür etti.

Bu çalıştayın Adana’da ilk defa Karaisalı’da yapıldığına dikkat çeken Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan konuşmasında, “Türkiye genelinde orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı çıkıyor. Yangınlar genelde ihmal, dikkatsizlik veya kasıtlı olarak çıkarılıyor. Bu konuda vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. En ufak ihmal çok büyük felaketlere yol açabiliyor. Hep birlikte dikkatli olalım, Karaisalı’mızın ormanlarını hep birlikte koruyalım.” dedi.

Karaisalı Kaymakamı Mert Kumcu çalıştayda gerçekleştirdiği konuşmada ise, Karaisalı’nın yüzde 60’ının orman alanı olduğunu belirterek, “Bu çalıştayı yapmamızda ki amaç ilçemizde meydana gelecek yangın durumunda kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın hep birlikte bilinçli ve uyumlu bir şekilde yangınla mücadele etmesini sağlamak. Bu güzel ilçemizin ormanlarını hep birlikte korumalıyız. Orman yangınlarıyla mücadele kutsal bir vatan savunmasıdır. Bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Karaisalı Orman İşletme Şefi Emre Gökdemir tarafından orman yangınları ve alınan önlemlerle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Çalıştaya Karaisalı Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Karaisalı Orman İşletme Müdürü Şükrü Mirik, siyasi parti ilçe başkanları, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Çalıştay karşılıklı fikir alışverişleri ve soru cevap kısmıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.