Okula Kayıt için Destek Programı

Okula Kayıt için Destek Programı
Yayınlama: 16.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye’de en savunmasız durumdaki 60.000 mülteci çocuk daha, Ekim 2023’ün sonuna kadar toplamda 185.000 çocuğa ulaşacak olan Okula Kayıt İçin Destek Programı’ndan (OKD) yararlanacak. 2019’da başlatılan Program, Avrupa Birliği’nin 20,8 milyon Euro’luk cömert katkısıyla hayata geçirildi ve okul dışında kalan çocukların kayıt sayısını artırmayı hedefliyor.

Türkiye’de okul çağındaki 1,2 milyonu aşkın Suriyeli mülteci çocuğun 850.000’den fazlası okula kayıtlı  ancak, Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık 350.000 çocuk okula gitmiyor ve bu durum onları izolasyon, ayrımcılık, şiddet ve istismara karşı savunmasız halde bırakıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı ile eşgüdümlü olarak yürütülen Okula Kayıt İçin Destek (OKD) programı, Türkiye’de en savunmasız durumdaki mülteci çocukların örgün ve yaygın eğitim programlarına erişimini sağlıyor. Topluma erişim ekipleri 5-17 yaş arası çocukları belirliyor, ihtiyaçlarını değerlendiriyor ve onları eğitime ve gerekmesi halinde ihtiyaç duyulan diğer  hizmetlere yönlendiriyor.

UNICEF Türkiye, AB tarafından finanse edilen OKD Programı’nın bir önceki aşamasından alınan dersler ve edinilen deneyimlere dayanarak, OKD programının devamı ile mülteci yoğunluğunun yüksek olduğu sekiz ilde savunmasız durumdaki mülteci çocuklara eğitim odaklı vaka yönetimi ve yönlendirme sunmaya devam edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.