Öğretmenler Korosu’ndan müzik ziyafeti

Öğretmenler Korosu’ndan müzik ziyafeti
Yayınlama: 03.12.2022
A+
A-

Müzik öğretmeni, koro şefi ve yorumcu Faik Kasapoğlu, 40’ıncı sanat yılını özel bir konserle kutladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki konsere sanat müziği sevenler büyük ilgi gösterdi. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Kasapoğlu şefliğindeki Öğretmenler Korosu, dinleyicilerden büyük beğeni aldı ve konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. 

 

Türkiye’de bir ilke imza atarak aynı isimle ve kurucu Şef ile 40 yılı geride bırakan Adana Öğretmenler Korosu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Büyükşehir belediyesi Tiyatro salonunda unutulmaz bir konsere imza attı. Kuruculuğunu yaptığı Adana Öğretmenler Korosu ile TRT’de yaptığı programlarla geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Faik Kasapoğlu; Avni Anıl, Zekai Tunca, Alaeddin Yavaşça, Erol Sayan, Ali Şenozan, Kenan Günel konserleriyle Adanalıları buluşturmuştu.

BAŞKAN KARALAR EŞİYLE KATILDI

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin seçkin eserlerinin seslendirildiği konser yaklaşık 3 saat sürdü. Konser’e Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar, Belediye Meclis Üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’in yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı.

Öğretmenler Korosu’nun seslendirdikleri birbirinden güzel eserler dinleyicilerden büyük beğeni aldı ve konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.  Konser sonrası Faik Kasapoğlu, Öğretmenler Korusuna desteklerinden dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, teşekkür plaketi taktim etti.

KARALAR; “EN KUTSAL MESLEK ÖĞRETMENLİKTİR”

Adana Öğretmenler Korosu’nun kurulmasında büyük emeği geçen Faik Kasapoğlu’na teşekkür eden Başkan Karalar, “ Kadim dostum Kasapoğlu’nun 40’ıncı sanat yılını kutluyorum. Öğretmenlerimiz bizim başımızın tacıdır. Unutmayın, bizleri de eğiten, yetiştiren öğretmenlerdir. O yüzden öğretmenlik en kutsal meslektir. Cumhuriyet öğretmenleri olarak Atatürk’ümüzün ‘Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ sözünü hatırlatmak isterim” dedi ve Faik Kasapoğlu’na başarılarının devamını diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.