Nasıl Ev Bakıcısı Olunur?

Nasıl Ev Bakıcısı Olunur?
Yayınlama: 09.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Eski sözleri bilirsiniz, “Tecrübe olmadan iş bulamazsınız, iş olmadan da tecrübe kazanamazsınız” diye atalarımız söyler. İlk kez ev bakıcılığı işi bulmak mümkün olsa da, bu tür pozisyonlar için rekabet şiddetlidir. Başka birinin evinde bedava yaşama fikrinden hoşlanan pek çok insan var. Bu yüzden biraz deneyim kazanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Sosyal ağınızı düşünün. Arkadaşlarınıza, ailenize ve iş arkadaşlarınıza ev bakıcısı olmayı düşündüğünüzü bildirin ve onlardan size kendinizi kanıtlama fırsatı vermelerini ve bir sonraki pozisyonunuzu almanıza yardımcı olacak bir tavsiye vermelerini isteyin. Yeni başladığınızdan dolayı, ev bakıcılığı işi için size hemen para teklif edilmesi pek olası değildir, ancak bu, tavsiye almak ve deneyim kazanmak için iyi bir fırsattır.

Ev sahipleri evlerine, eşyalarına ve muhtemelen hayvan yavrularına bakacak güvenilir bir kişi arıyorlar. Ev bakıcılığı işi ararken profilinizde göstermeniz gereken en önemli özelliklerden birkaçı:

GÜVENİLİRLİK –  Ev sahipleri evlerinin anahtarlarını kimseye vermeyecekler. Evde kalmanız, evi temiz tutmanız, parti vermemeniz ve ayrıntılara dikkat etmeniz konusunda size güvenebileceklerini bilmeleri gerekiyor. Önceki ev bakıcılığı müşterilerinden veya mevcut işverenlerden gelen tavsiyeler güvenilirliğinizi gösterebilir. Birden fazla referans ve inceleme öne çıkmanıza yardımcı olabilir.

KULLANILABİLİRLİK- Bir ev bakıcısı olarak ana görevlerinizden biri, hırsızlığı önlemeye yardımcı olmak için evin dolu görünmesini sağlamaktır. Bu, mülkte sürekli olarak var olacağınız anlamına gelir. 7/24 orada kalmanıza gerek yok ama ev sahibinin yaptığı gibi evi işgal etmelisiniz. Ev bakımının tek işiniz olup olmayacağı veya ev dışında mı çalışacağınız da dahil olmak üzere müsaitlik durumunuz hakkında net olun.

EVDE BAKIM BECERİLERİ – Tuvalet tıkanıklığını açabilir misin? Termostat ayarlansın mı? Bitkileri düzenli olarak sulamak mı? Bazı durumlarda sizden sadece yer kaplayan bir beden değil, geçici bir bakıcı olmanız istenecektir.

TEMİZLİK –  İşinizin bir kısmı evi temiz tutmak olabilir. Ayrı bir temizlik hizmeti yoksa bulaşıkları yıkamanız (veya bulaşık makinesi kullanmanız), tuvaletleri temizlemeniz, süpürmeniz, süpürmeniz ve toz almanız gerekebilir.

HAYVAN SEVGİSİ – Birçok ev sahibi, sadece köpeğine, kedisine, tavşanına, balıklarına  bakması için bir ev bakıcısı ister. Görevler arasında hayvanı yürüyüşe çıkarmak, düzenli bir programa göre beslemek ve arkasını temizlemek yer alabilir. Kendi evcil hayvanınızla (veya bir arkadaşınızın evcil hayvanıyla) çekilmiş fotoğraflarınız iş profilinize yardımcı olacaktır.

ÖZEL BECERİLER –  Evcil hayvanlarda CPR sertifikası almak gibi sizi farklı kılacak (ve daha yüksek oran talep edecek) herhangi bir eğitiminiz var mı?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.