MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR

MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR
Yayınlama: 23.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar ÖZKAN,  resmi açıklanan mısır alım fiyatının çiftçinin beklentisini karşılamadığını belirtti.  Başkan Yaşar ÖZKAN, açıklanan fiyatların çiftçileri memnun etmediğini söyledi.

Başkan Özkan, ”Toprak mahsulleri ofisi 2023 yılı mısır alım fiyatlarının bir önceki yıla göre %5.2 artışla ton başına 6 bin lira olarak açıklamıştır. Bu rakam utanç vericidir. Kararı da utandıkları için internet sayfasından açıklamışlardır” diye ifade etti.

“HÜKÜMET VE TMO SORUMLULUKTAN KAÇMIŞTIR”

Başkan Özkan enflasyona değinerek sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Ülkenin içinde bulunduğu enflasyon oranı hepimizin malumudur. Üreticilerimizin girdi maliyetleri %100 artarken bir önceki sezon ile neredeyse aynı fiyatı açıklamak kabul edilebilir bir durum değildir.”

Başkan Özkan, “Tarımsal girdi enflasyonunun hız kesmediği bu dönemde açıklanan bu rakamla hükümet ve TMO sorumluluktan kaçmıştır. Ayrıca bu açıklamayla farklı mesajlar verilmek istenmektedir. Kısaca üretmeyin ithal edelim denmektedir. TMO’nun tüm binalarında yazan ofis çiftçinin karagün dostudur yazısı Türk çiftçisi için geçerli değildir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.