“Türkiye, gençleri ve kadın girişimcileri öne çıkarmalı”

“Türkiye, gençleri ve kadın girişimcileri öne çıkarmalı”
Yayınlama: 23.01.2023
A+
A-

ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’nin güvenli geleceği için dijital, toplumsal ve yeşil dönüşümün yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği şu günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında olumlu yönde değişim ve dönüşüm için kafa yorulması çağrısında bulundu.
Hüseyin Kış, seçim süreçlerinin her zaman sancılı olduğu Türkiye’de özellikle çocukların, gençlerin ve kadınların geleceğine yönelik etkin, sürdürülebilir ve güvenli bir politika güdülmesinin önemine dikkat çekti. Dünyayı iyi okuyan, teknolojiyi, ekonomiyi, dijital, toplumsal ve yeşil dönüşümü yakından takip eden çocukların, gençlerin, kadın girişimcilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin şekillenmesinde itici bir güç olacağına inandığını dile getiren Başkan Kış, “Ülkemizi yönetenler, yönetmeye talip olanlar, siyaseti düşünenler tüm dünya ülkelerinin üzerinde hassasiyetle durduğu bu konulara özellikle eğilmelidir” dedi.
“BELİRSİZLİKLER SONA ERMELİ”
“Türkiye’nin her alandaki altyapısı ve potansiyeliyle geleceğe güvenle bakabilecek bir yapıda olduğunu ancak ekonomi başta olmak üzere, üretim ve yatırımdaki belirsizliklerin bir türlü aşılamadığını kaydeden Başkan Kış, “2023’te öncelikle enflasyon belasının gündemimizden yavaş yavaş uzaklaşmasını diliyorum. İş dünyası, 2022 yılında durağan ekonomi nedeniyle bazı yapısal sorunla karşı karşıya kaldı. Üretimi, yatırımı ve kadın istihdamını öncelemek isteyen bir çok yatırımcı enflasyonla birlikte gelen belirsizlik nedeniyle plan ve projelerini ertelemek durumunda kaldı. Halbuki dünyaya bakıldığında dijital ve yeşil dönüşümün tüm nimetlerinden yararlanan ülkelere tanık oluyoruz. Dünyadaki bu gelişmeleri yakından takip eden gençlerimize, genç girişimci kadınlarımıza yeni fırsatlar tanımak durumundayız. 2023 yılında ekonomik sorunlarından arınmış bir Türkiye’yi kararlı ve emin adımlarla oluşturmak durumundayız” diye konuştu.
GELİŞMİŞ EKONOMİ VURGUSU
Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadede başta eğitim, ekonomi, sanayi ve tarımsal faaliyetler olmak üzere tüm alanlarda öngörülebilir bir yapıya kavuşması için iş dünyasının da her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu vurgulayan ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, “Çatı kuruluşumuz Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) değerli Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra gerek ÇUKUROVA SİFED ve gerekse TÜRKONFED üyelerimizle, kuruluşlarımızı oluşturan tüm derneklerimizle ülkemizin 2023 yılında bir atılıma sahne olmasını diliyor ve bu uğurda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin gelişmiş bir ekonomiye kavuşmasının topyekün bir mücadeleyle olacağına inanıyoruz. Hiçbir siyasi parti, ırk, renk, dil ayrımı yapmadan gönlü Türkiye için atan, ülke sevdasından asla vazgeçmeyen herkesi her kesimi bu mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.