MHP Adana’da ilçe kongrelerini tamamladı

MHP Adana’da ilçe kongrelerini tamamladı
Yayınlama: 21.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana’da tüm ilçelerdeki kongre sürecini tamamladı. Son olarak Çukurova ve Kozan ilçelerinde aynı gün yapılan kongrelerle yeni yönetimler oluşturuldu.

Çukurova’da MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen 6. Olağan Kongrede tek liste çıkarıldı. Son iki dönemdir ilçe başkanlığı yapan Hasan Öztuğ’un aday olmadığı kongrede Umut Kapucugil yeni bir yönetimle yeni İlçe Başkanı olarak seçildi.

Kozan’da ise Nihat Atlı’nın vefatından sonra geçen Haziran ayında göreve gelen Şerif Köşeli ve güncellenen yönetimi güven tazeledi. Her iki kongrede de partililerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Şehitlere saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran tilavetiyle başlayan kongrelerde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesaj da okundu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ve Adana Ülkü Ocakları Başkanı Cem Tutsoy her iki kongreye, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, önceki dönemlerde İl Başkanı olarak görev yapan Yılmaz Tankut, A. Kadir Üçkardeşler, Yusuf Baş ve Sertan Duran da Çukurova İlçe Kongresine katıldılar. Kozan kongresine ayrıca Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile MHP eski İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da iştirak etti.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından açıklamada bulunan İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Adana’da Ülkücü-Milliyetçi Hareket’e yakışır disiplin, vakar ve demokratik olgunlukla ilçe kongrelerimizi tamamlamış olmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Bu süreçte danışarak, istişare ederek yapılan listelerimizle darılmadık, sarıldık, ayrışmadık, kucaklaştık.” dedi.

Kanlı “Yenilenmiş kadrolarımızla yola çıkarken liste dışında kalan tüm arkadaşlarımızın da tecrübelerinden, katkılarından yararlanmaya devam edeceğiz. Çünkü biz büyük bir ülkü ailesiyiz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi, kongrelerimizde kaybeden yoktur, bilakis kazanan Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir.” ifadesini kullandı. Başkan Yusuf Kanlı, İl Kongresinin ise Eylül ayı içinde yapılacağını bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.