MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, TÜRKAK denetimini başarıyla tamamladı

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, TÜRKAK denetimini başarıyla tamamladı
Yayınlama: 25.11.2023
Düzenleme: 25.11.2023 16:07
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu TÜRKAK tarafından düzenlenen ‘Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’nde tam not aldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardı bünyesinde TÜRKAK tarafından düzenlenen “Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi”ni başarıyla tamamladı. 17025 Kalite Yönetim Sistemi’nin yanı sıra, mevcut 91 akredite parametrenin gözden geçirildiği denetimde, bünyesine yeni eklediği cihazlarla birlikte “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve “İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde yer alan 44 adet parametreden kapsam genişletme başvurusunda bulunan MESKİ laboratuvarı, belgelendirme sürecinin tamamlanmasıyla 135 akredite parametre sayısına ulaşacak.

Denetim sonucunda TÜRKAK denetçileri laboratuvar hakkında denetim raporunda olumlu yorumlara yer verdi. Denetçiler tarafından hazırlanan denetim sonrası bildirim formunda şu ifadelere yer verildi:

“Laboratuvarın iyi bir kalite yönetim sistemine sahip olduğu, üst yönetimin desteğinin tam olduğu, çalışan personelin akreditasyon gerekliliklerine yönelik bilincinin üst düzey olduğu ve akreditasyon kapsamında yer alan deneylerin yapılmasına yönelik personel ve cihaz altyapısının oldukça güçlü olduğu görülmüştür.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.