Mersin’de zafer haftası etkinlikleri Mut’ta noktalandı

Mersin’de zafer haftası etkinlikleri Mut’ta noktalandı
Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesinin ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü dolayısıyla Mersin genelinde düzenlediği zafer haftası etkinliklerinin sonuna gelindi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, zafer coşkusunu Mersin’in her köşesine taşımak için düzenlenen etkinliklerin son durağı ise Mut ilçesi oldu. Çukurbağ Köyü’nde Cumhuriyet Kadınlar Korosu, Sertavul Yaylası Pazar Yeri önünde ise Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun verdiği konserlerle, Mut halkı bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Sabahın erken saatlerinde başlayan 30 Ağustos programı çerçevesinde Çukurbağ sakinleri, katılımcılara kazanlarda pişirdiği yemeklerden ikram etti. Günün devamında ise, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocuk atölyesi etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte çocuklara balon, mısır, pamuklu şeker ve bayrak dağıtılırken, gün boyu devam eden etkinliklerin akşamki bölümünde ise fener alayı gerçekleştirildi.

“Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü büyük bir bayram coşkusuyla kutladık”
Zafer Bayramı’nı her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestra Şefi Erdal Koşar, “30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında kazandığımız Büyük Taarruz Zaferini her sene olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlamak için kentimizin güzel yaylalarından biri olan Sertavul’daydık. Konserimiz büyük bir bayram heyecanıyla geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in önderliğinde hazırlanan bu konserlerimizi kaldığımız yerden ilçe ilçe sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Sertavul’da yapılan konsere ailesiyle birlikte gelen Melike Baştuğ, “Konserden çok memnun kaldık. Çocuklarım da bu coşkulu anı yaşadığı için mutluyum” dedi. Katılımcılardan Meryem Yumru Yılmaz ise “Bayramın Mersin genelinde coşkuyla kutlanmasını çok iyi buldum. Geçen gün Anamur’daydım ve orada da çok coşkulu bir şekilde kutlanmıştı” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.