Menteş: Gönüllü köleliğe karşıyız!

Menteş: Gönüllü  köleliğe karşıyız!
Yayınlama: 24.09.2022
A+
A-

 

MUSTAFA ÖZKE

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Türkiye’deki sağlık sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, bu çalışmanın da tüm sağlık örgütleriyle birlikte masaya yatırılmasıyla ancak amacına ulaşabileceğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın performans ve teşvik sistemi üzerinde bir düzenleme yaptığını belirten Dr. Menteş, “İstediğimiz kadar değil ama ekonomik anlamda bir miktar düzeltme yapıldı. Performans ve teşvik sistemi, doktor ne kadar çok çalışırsa o kadar para anlayışını öngörüyor. Doktor ne kadar çalışırsa o kadar para mantığı yanlıştır. Gönüllü kölelik sistemidir. Biz gönüllü köleliğe karşıyız. Normalde 10 yıllık bir devlet memurunun 30 günlük izin hakkı olur. Bizde 12 günden fazla izin aldığında verilen teşvik kesiliyor. Aslında böyle bir kararla yasaya aykırı iş yapmış oluyorlar.” dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza devam ediyoruz ancak bu sistem bizi zorluyor. Sağlıkta şiddetin had safhaya ulaştığı bir ülkede güvenli bir çalışma ortamı istiyoruz. Pansuman önlemlerle bu sistem düzelmez. Sağlık Bakanlığı’nın daha kapsamlı bir çalışma yapması gerekiyor. Bu çalışmayı da yaparken tüm sağlık örgütlerinin içinde olması gerekiyor. Ekonomik anlamda bir düzeltme yapıldı ama performans ve teşvik sistemi doktoru daha fazla çalışmaya yönlendiriyor. Doktor ne kadar çok çalışırsa o kadar maaş verelim istiyorlar adeta gönüllü kölelik sistemi. Bu böyle olmamalı biz bu sisteme karşıyız”. şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.