MEMUR- SEN ADANA İSRAİL’İN GAZZEYE YÖNELİK SALDIRILARINI KINADI

Memur-Sen Adana İl Başkanlığı 243 gündür Filistin’de ve Gazze’de soykırım yapan İsrail’i kınamak için ortak basın açıklaması düzenledi.

MEMUR- SEN ADANA İSRAİL’İN GAZZEYE YÖNELİK SALDIRILARINI KINADI
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-

Adana’da Memur-Sen İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu tarafından basın açıklaması yapıldı. Bekir Nennoğlu, bu vahşeti ve soykırımı lanetleyerek tepkisini dile getirdi.

Düzenlenen ortak basın açıklamasına, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Benli, Büro Memur-Sen Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Büro Memur-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Mengütaycı, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Tonguç Tekkazancı, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Bulut, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Yadigar Günel, Kültür Memur-Sen Şube Başkanı Ayşe Günay ve Diyanet-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur-Sen Başkanı Yaser Topaloğlu, Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Şengül Kamalı, Sağlık-Sen Aile Hekimliği Başkanı Dr. Soner Eroğlu ve Memur-Sen’e ait sendikaların yönetimleri ve temsilcileri kınama açıklamasına katıldı.

Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu konuşmasına “Daha Kaç Bebek Ölecek ?” diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“240 gündür Filistin’de, Gazze’de soykırım ve katliam yapan katil İsrail ve onun işbirlikçisi ABD’yi kınamak için bir araya geldik. Memur-Sen Adana İl Başkanlığı olarak, bu zalimlere karşı sesimizi yükseltmek ve Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Kıymetli basın mensuplarını ve yüreği Gazze için çarpan vicdanlı insanlar, hepiniz hoş geldiniz.Gazze’de yaşanan zulüm ve insanlık dışı saldırılar karşısında sessiz kalamayız. İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız saldırıları sonucu bugüne kadar 50 bin insan hayatını kaybetti. Bu masum insanların büyük bir çoğunluğunu bebekler ve kadınlar oluşturuyor. Bu katliam, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir.Gazze’de çocukların %85’i her üç günde en az birini hiç yemek yemeden geçiriyor ve 37 çocuk açlıktan ölmüş durumda. Bu trajik durum, savaşlar, ablukalar ve ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanıyor. Dünyanın vicdanı bu duruma büyük bir üzüntü ve öfkeyle bakıyor. İnsanlık açısından kabul edilemez olan bu kriz, acil insani yardım ve kalıcı barış çözümleri gerektiriyor. Her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı korunmalı ve uluslararası toplum bu konuda etkin adımlar atmalıdır. Buradan, zulme sessiz kalmayan, adalet ve insanlık için mücadele eden herkesi kutluyorum. Vicdanını kaybetmemiş her bireyi, bu zalimlere karşı durmaya ve Filistin halkının yanında olmaya davet ediyorum. Uluslararası toplumun bu trajediye sessiz kalmaması, gerekli adımları atarak bu katliama bir son vermesi gerekmektedir.”

 

“KATİL İSRAİL VE ONUN İŞBİRLİKÇİSİ ABD’NİN FİLİSTİN HALKINA YAPTIĞI ZULMÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Katil İsrail ve onun işbirlikçisi ABD’nin Filistin halkına yaptığı zulmü şiddetle kınadığını dile getiren Başkan Nennioğlu, “Adaletsizliğe, insan hakları ihlallerine ve bu barbarlığa karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Filistin’de yaşanan bu insanlık dramı karşısında susmak, bu zulme ortak olmaktır. Bugün burada toplanmamızın amacı, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve zalimlere karşı sessiz kalmayacağımızı haykırmaktır. Gazze’de yaşanan bu trajedi karşısında dünya sessiz kalmamalı, insanlık adına gerekeni yapmalıdır” dedi.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.