Mavi Bayraklı Sahil Çöp İçinde Kaldı

Mavi Bayraklı Sahil Çöp İçinde Kaldı
Yayınlama: 04.07.2023
Düzenleme: 18.07.2023 16:00
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- Adana’nın Yumurtalık İlçesinde bulunan Mavi bayraklı sahil bayram tatilinde yoğunluk meydana geldi.

Kurban Bayramında resmi tatilin 9 gün olması nedeniyle sahil dolup taştı. Başka şehirlerden ve yabancı uyruklu vatandaşların sahili doldurması sonucu geriye çöp yığınları kaldı. Yumurtalık’ta yaşayan halk tatil için gelen misafirlerin evlerine gittikten sonra geriye kalan çöp yığınlarından yakındı.

Yumurtalık ilçesinin yerli halkından olan Hatice Durmaz bu durumdan şikayetçi olduklarını söyledi. Durmaz,“Karataş ve Yumurtalık sahilleri yıllardır pis ve bakımsız. Adana’da deniz var ama mülteciler yüzünden girilmiyor. Bağlı oldukları belediyeler özel işletmelerin eline bırakıyor ve ilgilenmiyorlar. Trafik sürekli sıkışıyor, güvenli bir ortam olmuyor, gelen misafirlerin bazıları dışarıda yatıyor, Suriyeli vatandaşlar hakaret ediyorlar.”

Yumurtalık’ta oturan bir başka vatandaş Ayşe Tosun sitemini şu şekilde devam ettirdi: “Ben burada 2 yıldır yaşıyorum. Tatilde gelen insanların ses kirliliği yüzünden akşamları evde uyuyamıyorum. Markette ürün bırakmıyorlar, lokantalarda fahiş fiyatlar meydana geliyor. Özellikle Suriyeli vatandaşlar yüzünden hafta sonları sahile inip denize giremiyoruz. Sahilimiz Mavi Bayrak almış bir sahildir ama hafta sonları, resmî tatillerde gelen misafirlerin hem denize bıraktığı pislik hem de sahili ve sokakları kirletmesi yüzünden dışarı çıkmıyoruz.”

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.