“MACAR KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İSTERİZ”

“MACAR KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İSTERİZ”
Yayınlama: 20.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’daki Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının, 13-21 devam edecek. Bu yıl 12’ncisi “Nisan’da Adana’da” sloganıyla organize edilen karnavalda stantlarda satışlar devam ediyor. Atatürk parkında kurulan stantta Macar Kültürü tanıtılıyor.

Macar Kültür Merkezi Müdürü Aron Sipos, “Portakal Çiçeği festivalinin daveti üzerine geldik. Macaristan’dan ilk defa katılımımız değil . Bu sene Macar kültür yılı aslında Türkiye- Macaristan ortak yılı desek daha iyi olur. Kültür yılı dahilinde Türkiye çapında 100 üzerinde program yaptık. Şu ana kadar 4-5 şehir gezdik ve hala gezmeye devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar baya programımız var. Ağırlıklı İzmir, İstanbul, Ankara birde Macaristan’ın farklı tarihi bağlantıları olduğu birkaç yerimiz var. İşte Tekirdağ’da, Kocaeli, Kütahya diyebiliriz” diyerek aktardı.

“KÜLTÜR YOLU NEDENİYLE DAHA KAPSAMLI”

Aron Sipos konuşmasında yapılan program hakkında bilgi verdi; “Bu programı ise geçen yıllarda da karnaval için katılmıştık. Ama bu yıl Kültür Yolu nedeniyle daha kapsamlı katılım bizde istedik. Onun için aslında gelenekler evi diye bir kurum var Macaristan’da geniş çapta sanatından, atölye, müzik, gastronomisi olarak çok geniş kapsamlı bir kurumdur. Onların bir desteği ile yapıyoruz. Kültür merkezimizden 6 kişi, Macaristan’dan 14 kişi katıldık.”

Aron Sipos karnavalda gelen vatandaşlardan olumlu tepki aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gelen vatandaşlar pozitif bir tepki alıyoruz. Macaristan söz konusu olunca çok sıcak karşılanıyor. Zaten yakın ve tanıdık motiflerde var ama yemek konusunda tatlar olunca biraz damak zevki değişebiliyor. Biz devamlı buradayız. Macar kültürünü tanıtmak isteriz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.