Lösemiyi atlatan çocukların ‘Karting’ hayali gerçek oldu

Lösemiyi atlatan çocukların ‘Karting’ hayali gerçek oldu
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

(İHA) – Adana’da lösemiyi atlatan çocukların karting yapma hayali gerçek oldu. Go kart araçları turuncu balonla süslenen çocuklar, gönüllerince eğlendi.
Lösemiyi yenen 7 yaşındaki Kuzey Deniz Şengezer ve Mersin’de yaşayan 10 yaşındaki Emir Ali Akkuş, Adana’da ki bir programda Türkiye’nin ilk ve tek kadın hobi karting pist denetmeni olan pilot Şendağ Öztoprak’a karting yapmak için ulaştı.
Öztoprak, çocukların bu isteklerini kırmayarak Adana’da bulunan karting pistine bu çocukları götürdü. İlk olarak burada çocuklara eğitim veren Öztoprak, daha sonra çocuklarla birlikte ‘Go kart’ aracına binerek onlarla birlikte tur attı. Çocukların mutlulukları da adeta gözlerinden okundu.
“Bu tarz etkinlikler artmalı”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan pilot Şendağ Öztoprak, “Lösemili çocukları haftasında çocuklarımızla tanıştığımızda birkaç çocuğun karting sürmeyi istediklerini öğrendim. Bugün de buraya onları getirdim ve çok güzel araçları kullandılar. Araçları tanıdılar, bundan sonra inşallah pilot olmak için çalışacaklar. Kasklarını taktıktan sonra pilot olabileceklerine inandılar. Çocuklar mutlu olunca bende mutlu oldum. Çocukları bu spora yönlendirmek için bu tarz etkinlikler artmalı” ifadelerini kullandı.
“Çok mutlu oldum”
Süperman kostümüyle go kart aracını süren Kuzey Deniz Şengezer, “Karting arabası sürmeye geldim. Şendağ ablam getirdi. Çok mutlu oldum. Hızı çok seviyorum. Gelecekte de pilot olmayı istiyorum” dedi.
“Hayallerimi gerçekleştirdim”
Emir Ali Akkuş ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Mersin’de hiç karting pisti olmadığı için Şendağ ablaya ulaştım ve bizi buraya getirdi. Hayallerimi burada gerçekleştirdim. Bugün burada karting yaptım ve çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.