“KUYUMCULUK VE TESBİHÇİLİK SEKTÖRÜNE HİZMET VERİYORUZ”

“KUYUMCULUK VE TESBİHÇİLİK SEKTÖRÜNE HİZMET VERİYORUZ”
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da düzenlenen 2. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarında Çukurova Metal Kaplama stant sahibi ve aynı zamanda Kimya Mühendisi Refik Soylu altın, gümüş, tesbih püskülü ve bakır kaplamaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Refik Soylu, “Çukurova Metal Kaplamayı ocak ayında iş yerimizin kurulumunu gerçekleştirdik. Şirketimizin iki ana kolu bulunuyor. Kollardan bir tanesi Adana Küçük saat merkezli yer alan kaplama atölyemiz. Orada sadece altın ve gümüş kaplama işlemleri yapılıyor. Aslında kuyumculuk ve tesbihçilik sektörüne hizmet veriyoruz” dedi.

“TESBİHİN PÜSKÜLÜ ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ”

Soylu yaptıkları işlere değindi; “Tesbih sektörüne verdiğimiz hizmette daha çok tesbihin püskülü üzerine çalışıyoruz. Tamamı gümüş olan tesbihlerin kaplamasını yapıyoruz. Diğer bir iş kolumuz ise Adana’da bulunan laboratuvarda da değerli maden kaplama kimyasalların üretimini yapmaktayız. Bunların da tüm Türkiye’ye satışını gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bireysel satışlar da yapıyoruz.”

Refik Soylu yaptıkları kaplamların renklerinden şu şekilde bahsetti; “Aslında altın kaplama üzerine 5 farklı renkte çalışıyoruz. 14K yeşil, 14K sarı, rose gold, 22K ve 24k altın kaplamalarımız mevcut. Gümüş kaplamalarda ise 2 çeşit renk bulunmaktadır. Bunlar da mikron gümüş ve sert gümüş olarak bulunmaktadır.”

“İNSAN SAĞLIĞINA DAHA ELVERİŞLİ KOŞULLARDA BU KAPLAMA İŞLEVİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Soylu konuşmasını sonlandırırken ‘yaldız kaplama’ tekniğine değindi; “Genelde iş kolumuz altın, gümüş, bakır, pirinç ve demir gibi metallerin üzerine kaplama yapabiliyoruz. Kimya Mühendisi olduğum için meslek hayatım boyunca değerli madenler ve kaplama üzerine çalıştım. Alüminyum sonrasında krom, nikel, çinko kaplamalar ve daha sonrasında altın kaplama üzerine çalıştım. Tüm Türkiye’de eskiden ‘yaldız kaplama’ mantığı vardı. Eski tarz yaldızlarda siyanürün içerisinde altın çözülerek bir kaplama suyu hazırlanır ve elektroliz ile kaplama yapılır. Bizim yaptığımız kimyasallarda ise yeni nesil kaplama bulunuyor. Yeni nesil kaplama banyolarında bir potasyum altın siyanürlü formüller ile hazırlıyoruz. Yani insan sağlığına daha elverişli koşullarda bu kaplama işlevi gerçekleştiriyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.