Kozay: Çukurova Belediyesi Çukurovalının Evi Olacak

Çukurova Belediye Başkanı Av. Emrah Kozay, devir teslim törenini gerçekleştirdi.

Kozay: Çukurova Belediyesi Çukurovalının Evi Olacak
Yayınlama: 03.04.2024
Düzenleme: 03.04.2024 17:07
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış 31 Mart Yerel Seçimlerinde Çukurova Belediye Başkanlığı’na seçilen Av. Emrah Kozay, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra, Çukurova Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Çukurova Belediye Başkanlığı’na seçilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çukurova adayı Av. Emrah Kozay, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından mazbatasını aldıktan sonra resmi olarak göreve başladı. Kozay, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından mazbatasını almasının adından Çukurova Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirdi. Devir teslim törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri, İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP İlçe Başkanları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, çok sayıda partili ve vatandaş katılım sağladı.

Devir teslim törenin de konuşma gerçekleştiren Kozay, şunları kaydetti; Bildiğiniz üzere zorlu bir kampanya sürecinden geçtik ve gece gündüz durmadan çalıştık. Size yakışır şekilde dimdik durduk. En nihayetinde nihai zafere ulaştık. Bugün burada olmamızı sağlayan bu güzel halkımıza sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, var olun. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcımız Burhanettin Bulut’a Türkiye genelinde değişimden yana, gençlerden yana oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’deki belediyelerin birçoğunu aldık. Türkiye’nin birinci parti olduk. Şimdi ise sırada iktidar var. Çünkü bundan sonra bu ekonomik tablonun altından mevcut hükümetin kalkması mümkün değil. Bu sebeple bir yıl içerisinde erken seçim olmasını olacağını ön görüyorum. Ben inanıyorum ki artık Türkiye rahat bir nefes alacak. Çünkü artık mevzu bizlerin Belediye Başkanı olması değil, mesele artık memleket meselesi”

 

“TÜM TÜRKİYE BİZİ, ÇUKUROVA’YI KONUŞACAK”

Mazbatasını aldıktan sonra coşkulu ve büyük bir katılım ile gerçekleşen devir teslim töreninde konuşmasına devam eden Başkan Kozay, cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk ilke ve inkılaplarının vurgusunu yaptı. Kozay, “Bugün geldiğimiz noktada bayramınıza kırmızı rengini veren unsur hepimizin atalarının bu ülke uğruna döküldüğü kanlarıdır. Şimdi geldiğimiz noktada bu bedelin bize kazanımları ne oldu? Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk ilke ve inkılapları oldu. Şimdi bu kazanımları biz kaybedemeyiz. Çünkü biz ve atalarımız nunlar için büyük bedeller ödedi. Bunları kaybetmemek için gece gündüz çalışacağız, durmayacağız. Daha yeni başlıyoruz. Çukurova Belediyesi artık Çukurovalıların evi. Bizler Adana’da ki belediye başkanları olarak o kadar uyumlu çalışacağız ki Türkiye bizi konuşacak. Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesinin ilk hissiyatının Adana’da doğduğun söylemiştir. Çoban ateşini Adana’nın 9 ilçesinde ve Büyükşehir’inde yaktık. Unutmayın ki Adana’da birinci parti kimse iktidar her zaman o parti olur. Çünkü Adana sıfır birdir. Adana her şeyin başıdır. Adana çoban ateşinin yandığı yerdir. Bundan sonra cumhuriyetin bize kazandırdığı unsurlara daha iyi sahip çıkalım. O kazanımlar bugün bizi bir arada tutuyor, yaşatıyor, nefes aldırıyor. Özgürce yaşamamızı sağlıyor. Onlara sahip çıkabilmek için, cumhuriyetimizi fabrika ayar geri gönderebilmek için lütfen tekrar tüm çoban ateşini Adana’dan hep birlikte yakalım. Evet biz büyük bir başarı sağladık ama bu başarı bize yetmez. Bu başarı size yetmez. Daha çok mücadele edeceğiz. Olağanüstü işler yapacağız. Az önce başkanın da söylediği gibi Türkiye bizi konuşacak. Hep birlikte yapacağız bunu.” ifadelerini kullandı

Devir teslim töreninin ardından CHP’li Belediye Başkanları, özgürlüğün simgesi olan beyaz güvercinleri hep birlikte göklere bıraktılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.