KORTEJİN SONU GÖZÜKMEDİ

KORTEJİN SONU GÖZÜKMEDİ
Yayınlama: 02.07.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitirenler 30. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıldı. Kortej yürüyüşüne yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Madımak Oteli olayının üzerinden 30 yıl geçti. Her yıl Sivas’a 2 Temmuz’da Türkiye’nin 4 dört bir yanından binlerce kişi geliyor. Bu sene Emniyet Genel Müdürlüğünden edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık 6 bin kişi kortej yürüyüşüne katıldı. Sabah 09.00 sıralarında Sayrantepe Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Vakfı’nın önünde toplanan gruplar tüm ülkeyi yasa boğan yangının yaşandığı ve 37 canın yaşamını yitirdiğini Madımak Oteli’nin önüne yürüdü. Anma etkinliklerinde duygu dolu anlar yaşandı.

Tüm ülkeyi yasa boğan olaylardan biri olan Madımak olaylarının 30. yıldönümü anma töreninin ilki, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve bazı protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar Madımak otelinin yerine yapılan Bilim ve Kültür Merkezi içerisinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı alana karanfil bıraktı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Yılmaz Şimşek, “Bugün 2 Temmuz. Bundan tam 30 önce bu mekanda yaşanan acı olayın yıl dönümü. Bizler de bu vesileyle bu mekana gelerek burada hayatını kaybeden canlar için karanfil bıraktık. Onlar için dua ettik ve onlar için Allah’tan rahmet diledik. Hepsinin mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin inşallah. Tabii bu acı hepimizin ortak acısı. Tüm Sivas’ın acısı, tüm Türkiye’nin acısı. Burada hayatını kaybeden her bir vatandaşın acısını her birimiz yüreğimizde hissediyoruz. Ve hep hissedeceğiz. Bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması adına hepimize düşen çok önemli görev ve sorumluluklar var. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Birbirimize daha da yakınlaşmalıyız. Sevgi ve hoşgörü tohumlarını tekrar yeşertmeliyiz ki aramıza nifak sokmak isteyen şer güçler fırsat bulamasın. Yüzyıllardır bu topraklar hep barış ve hoşgörü toprakları olmuştur. Barış ve hoşgörü hakim olmuştur bu topraklarda. Hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun, insanlar bir arada kardeşçe, yan yana yaşamışlardır” diye konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ SIKI TUTULDU 

Olası olayların önüne geçmek, anma törenlerinin huzur ve güvenliği için İl Emniyet Müdürlüğü tören ve kortej yürüyüşünün yapılacağı bölgelerde üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Katılımın yoğun olması nedeniyle çevre illerden takviye ekip de geldi. Belirlenen bazı alanlara arama noktaları kuruldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.