Kolonu güçlendirilen bina depremde ayakta kaldı

Kolonu güçlendirilen bina depremde ayakta kaldı
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

(AA)-Adana’da 1998 Ceyhan depreminden sonra kolon güçlendirmesi yapılan binanın sakinleri, 6 Şubat’taki depremlerde hasar gören apartmanlarında can kaybı yaşanmamasına şükrediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Adana’nın Çukurova ilçesinde 11 bina yıkıldı, çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Yurt Mahallesi’nde 1993’de temeli atıldıktan 4 yıl sonra tamamlanan iki bloklu Ayas Sitesi de depremlerde hasar gördü.

Depremlerin ardından gece saatlerinde bir bölümü kendiliğinden yıkılan A blokta, üstlenici firma 3 gündür çalışma yürütüyor.

Sitenin A bloğunda başlatılan yıkım işlemleri, etrafındaki binalara zarar vermemesi için titizlikle sürdürülüyor.

Ekipler, A bloğun yıkılmasının ardından sitenin ağır hasarlı B bloğunda da çalışmalara başlayacak.

Apartman sakinleri, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı sitenin B bloğunda, 1998 yılında Ceyhan ilçesi merkezli depremin ardından yapılan kolon güçlendirmesi sayesinde ayakta durduğunu düşünüyor.

Site yöneticisi Hüseyin Kara, 1997 yılından bu yana inşaatı kooperatif tarafından yapılan sitenin B bloğunda oturduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depreme evde uykuda yakalandıklarını anlatan Kara, sarsıntının ardından aynı bloğun 4’üncü katında oturan kızıyla aşağı indiklerini söyledi.

Kara, öğle saatlerinde 7,6 büyüklüğünde ikinci depremi evlerinin dışında yaşadıklarını belirterek, “Bizim blokta ufak tefek hasar vardı. A blokta birinci kattaki kolonda hafif bir çatlak vardı. Öğlen ikinci deprem oldu. Depremden sonra gece 23.00 sıralarında A bloğun bir bölümü kendiliğinden çöktü. Biz zaten ilk depremde binayı boşaltmıştık. Sitemizde hiç can kaybı yaşamadık.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.