Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı:“15 Temmuz Hain Kalkışması Beşeri Bir Afettir”

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı:“15 Temmuz Hain Kalkışması Beşeri Bir Afettir”
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, hain kalkışmanın beşeri bir afet olduğuna vurgu yaparak, “Cumhuriyetimize, demokrasimize canı pahasına sahip çıkan millet olarak, kendimizle ne kadar övünsek azdır” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Saygılı, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe kalkışmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük feraseti ve akabinde Aziz Türk Milleti’nin milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülmesi ile önlendiğini anımsatarak, bu süreçte Kızılay’ın da üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Saygılı, can ve mal kaybına yol açan bir beşeri afet olarak nitelendirdiği hain darbe girişiminde ve sonrasında Kızılay’ın “insan hayatını ve onurunu” merkeze alan yaklaşımıyla vatandaşlarının yanında olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti; “Kızılay’ımız, 15 Temmuz gecesinde vatandaşlarımızın milli egemenlik ve bağımsızlık için meydanlara ve sokaklara çıkmasıyla birlikte harekete geçmiş ve tüm şubeleri, üyeleri, profesyonel birimleri ve gönüllüleri ile darbeye direnen halkımızın yanında yer almıştır.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında günlerce süren demokrasi nöbetleri boyunca vatandaşlarımızla birlikte meydanları dolduran Kızılay ekiplerimiz su, çay, çorba, kumanya ve benzeri gıda malzemelerini dağıtmıştır. Şehitler için indirilen hatim-i şeriflerin dualarına eşlik eden, hastanelerde kan bekleyen yaralı, ameliyata alınmış ve kan hastası olan vatandaşlar için şehir meydanlarında kan bağışı etkinlikleri düzenleyen Kızılay’ımız, Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen şehit yakınlarına psikososyal destek vermeyi de ihmal etmemiştir.”

ADANALI HASASİYETİ

Hain darbe girişimin yaşandığı gece tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da Kızılaycılar olarak milletin yanındaki yer aldıklarını vurgulayan Ramazan Saygılı, “Kızılay üyelerimiz, çalışanlarımız ve gönüllülerimiz darbe girişimine karşı bir yandan fiziki olarak üzerine düşeni yaparken, diğer yandan da özellikle kan ihtiyacının karşılanması için insan üstü bir çaba göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

Adanalının milletine olan bağlılığıyla hep önde olduğunu ifade eden Ramazan Saygılı, “ Böylesi bir kalkışmanın bir daha yaşanmaması için de bu bağlılığı geliştirecek adımlar Kızılay tarafından atılmış ve atılmaktadır. Kızılay gönüllülüğü, ülke sevgisini, bağımsızlık aşkını da içinde taşır. Adanamız, Kızılay gönüllülüğünde lider illerimizden birisidir. Dün olduğu gibi bundan sonra da her zorlukta milletimizin yanındaki yerimizi alacağımızı tüm dünyanın bilmesini isteriz. Kızılay var olduğu sürece, Türkiye’nin istiklal ve istikbaline kimse zarar veremeyecektir” dedi.

DARBELERE DİRENÇLİ TOPLUM

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, 15 Temmuz hain kalkışmasını “Beşeri Afet” olarak nitelendiren Kızılay’ın, bu tür kalkışmalara karşı daha dirençli bir toplumun inşası için üzerine düşeni yapmak adına Kızılay 2030 Stratejisi bağlamında çalışmalar yürüttüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Özellikle gençlerimizi milli iradeye saygı ve o iradeye yönelik bir hamle sırasında neler yapacakları konusunda eğiten Kızılay’ımız, Genç Kızılay teşkilatıyla tüm ülkeyi kapsayan bir ağ oluşturdu. ‘Daima Türkiye Daima Kızılay’ diyerek milletimizin ve devletimizin vizyonuna uygun şekilde iyilik yürüyüşüne devam edeceğiz.”

Ramazan Saygılı, açıklamasının sonunda, “Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bu topraklar için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.