KIŞLIK TURŞU SERÜVENİ BAŞLADI

KIŞLIK TURŞU SERÜVENİ BAŞLADI
Yayınlama: 02.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt / Sevil Çakmak – Ev yapımı kışlık turşusuyla lezzet şöleni oluşturma zamanı geldi. Yaz mevsiminin son demlerini yaşarken hız kesmeden kışlık lezzetler yapılmaya başlandı. Salçadan konserveye konserveden, turşuya evlerin vazgeçilmez serüveni oldu.

Sofraların vazgeçilmez turşusu bu tarifte gizli. Yapımı bir o kadar pratik olmasıyla geleneksel tadın bir numarası. Salatalıkla biberin bir araya gelmesi sofralarınıza lezzet katacak ve turşularınız uzun süre dayanıklılığını koruyacak. Türk mutfağının olmazsa olmazı kışlık turşu için işte o muazzam tarif. Sadece yemekle kalmayacak suyunu bile içebilirsiniz.

Aşçı Selamet Kurt bizlere muazzam tarifi şu cümleleriyle aktardı. “ Öncelikle malzemelerimizden bahsedeyim. 10 kiloluk bidona 1 litre elma sirkesi kullanıyorum ben. Elma sirkesini tercih etme sebebim suyunun daha lezzetli olmasından kaynaklı. Turşu da bol sarımsak sevdiğimden dolayı 3 baş sarımsak ekledim. 2 kilo salatalık, 2 kilo acı süs biberi ve 1,5 kilo tatlı biber tercih ettim. Siz kendi ağız tadı malzemelerinize göre ekleme yapabilirsiniz. Salatalıkları çatallıyoruz biberlerin uç kısımlarına ise buçakla çizik attıyorum ki içlerine su alsın ama tabiki malzemelerimizi öncelikle yıkıyoru bunuda belirtmeden geçmemeyeyim. 3 yemek kaşığı şeker ilave ediyorum çünkü malzemeleri oranla sarartıyor daha sonra bir avuç limon tuzu (küçük avuçla) ekliyorum. 2 avuç diri tuz ilave ediyorum (salçalık tuz) son olarak da 2,5 litre su ekledim. Son olarak ise malzemelerimizi bidonlarımıza yerleştiriyoruz. Üzerine poşet koymayı unutmayalım ,baskı önemli çünkü. 2 gün sonra ağzını açıp kontrol ediyorum suyunda eksiklik var mı diye, 15 gün sonra dilerseniz açıp yiyebilirsiniz. Kışın yemeyi tercih edersenizde açmanıza gerek yok afiyet olsun” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.