Kiralık konut krizi ile karşı karşıya kalacağız

Kiralık konut krizi ile karşı karşıya kalacağız
Yayınlama: 10.06.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Songül Bulut – Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar; “Kısa zaman içerisinde büyük bir kiralık konut krizi ile karşı karşıya kalacağız.”

Türkiye’nin son bir kaç yılda art arda yaşadığı krizlerin en çok etkilediği konulardan birinin ev kiraları olduğunu ve vatandaşların özellikle bu konuda son zamanlarda çok mağdur olduğunu dile getiren Uçar yaz sonuna doğru kiralık ev konusunda kriz yaşayacağını kaydetti.

Kiralık evlerde yoğun talep olduğunu ve halı hazırda bulunan kiralık evlere çok yüksek meblağlar talep edildiğini dile getiren Rabia Ülkü Uçar sözlerine şu şekilde devam etti; ” Adana’da ciddi bir kiralık ev sorunu var. Vatandaşlar kiralık ev bulma konusunda oldukça zorlanıyor ya da buldukları evler değerinin çok üzerinde fiyatlar da olduğu için vatandaşlar kiralayamıyor. Geçtiğimiz sene 20- 25 TL civarı fiyatlarda kimsenin tercih etmediği dairelerin kiraları şu an ortalama 60 bin TL’ ye yaklaşmış durumda. Adana’nın bazı bölgelerinde kira zam oranları %150ler de iken bu oran bazı bölgelerde %200lerin de üzerine çıkabiliyor. Özellikle 6 şubatta yaşadığımız depremin ardından müstakil dairelerin ya da villaların daha çok tercih edilmesi sebebiyle bu tip evlerde  zam oranları cok fazla yükseldi. Hal böyle olunca kiralık ev arayan vatandaslarda aradıkları evi bulamıyorlar ve bu noktada bir kriz yaşanıyor.

Yaz sezonunun bitimine yakın şu an ki kiralık ev krizinden daha büyük bir krizin bizi beklediğine dikkat çeken Uçar, aynı zamanda deprem bölgelerinden yaşanan göç ile birlikte durumun 2 katı daha zorlasabileceğini dile getirdi. Uçar, ” Ağustos ve Eylül ayında hem yazlıklardan ve yaylalardan geri dönen vatandaşlar, hemde deprem bölgesinden Adana’ya göç eden vatandaşlar ciddi bir kiralık ev arayışına başlayacaklar. Hem hali hazırda kiralık dairelerde yaşanan kriz hem de her geçen gün yapılan zamlar sebebiyle çok kısa bir tarihte Adana’da büyük bir kiralık konut krizi yaşanmasına sebep olacak. Vatandaşlar satılık ev fiyatlarının zaten çok yüksek olması sebebiyle ev satın alamazken, durum böyle olunca kiralık ev bulmak bile hayal oluyor vatandaşlara.” dedi.

Adana’nın kiralık konut krizinin eşiğinde olduğunu ve vatandaşlarımızın son derece mağdur edildiğini defalarca dile getiren Uçar, konut krizlerinin sadece kiralık evlerde değil satılık evler de ve arsa fiyatlarında da yaşandığını kaydetti. Rabia Ülkü Uçar, özellikle fırsatçılık yaparak evlerini arsalarını faiş fiyatlara satan ve kiralayanlar hakkında ilgili bakanlıklara şikayette bulunduklarını dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.