Kavurucu sıcak, ağır emek: Tarım işçileri 800 TL yevmiye ile hayata tutunuyor
Video: Kavurucu sıcak, ağır emek: Tarım işçileri 800 TL yevmiye ile hayata tutunuyor
İçeriği Görüntüle

Hatay'da hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaşmasıyla birlikte tarım arazilerinde çalışan işçiler, zorlu şartlarla karşı karşıya kaldı. Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan Mahallesi'ndeki 25 dönümlük domates tarlasında çalışan işçiler, 800 TL yevmiye karşılığında yabani otları temizleyerek mesailerini sürdürüyor.

Kavurucu Sıcak Ağır Emek Tarım Işçileri 800 Tl Yevmiye Ile Hayata Tutunuyor (1)

Bu mahsul sıcağı sever ama işçiler asla sevmez

Tarım işçileri, artan sıcaklık nedeniyle hem fiziksel hem de ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Geçen yıl 650 TL olan günlük yevmiyelerin bu yıl 800 TL’ye çıktığını söyleyen işçibaşı İsa Kara, “Bu mahsul sıcağı sever ama işçiler asla sevmez. Çalışmak zorundayız çünkü başka gelir kaynağımız yok. Ancak ne üretici ne de işçi memnun. Üretici pahalı diyor, işçi ucuz” diye konuştu.

5 yıldır tarım işçiliği yapan Hasan El Ahmet ise sıcaklara alışamadığını belirterek, “Yabani otları temizlemezsek domates büyümez. Bu sıcakta çalışmak çok zor ama ekmek parası için mecburuz. Yevmiyeler 800 TL ama geçinmek için yeterli değil” dedi.

İşçilerin aktardığına göre domates hasadının Kurban Bayramı sonrasında başlaması bekleniyor.

Çiftçiler dikkat! Buğday hasadında 2025 biçim ücretleri açıklandı
Çiftçiler dikkat! Buğday hasadında 2025 biçim ücretleri açıklandı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA