Karyaldız: Bu maçın iptali Atatürk’ün şeref tokadıdır

Karyaldız: Bu maçın iptali Atatürk’ün şeref tokadıdır
Yayınlama: 30.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’daki Süper Kupa maçında Atatürk’e ambargo uygulanmasına tepki göstererek, “Fenerbahçe ve Galatasaray, Kurtuluş Savaşı’nda emperyalistlere rest çeken Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele ruhunu yaşatırken, içimizdeki ruhsuzlara da büyük bir ders vermiştir. Riyad meydan savaşını Atatürk kazanmıştır” dedi.

Sahaya çıkmama kararı alarak maçı iptal ettiren iki takımın yöneticilerini kutlayan Karyaldız, “Bu maçın iptali; Kurtuluş Savaşı’nda ayağı üşümesin diye Mehmetçiğin çorabını ören Türk kadınının kahramanlığını ve kendinden ağır mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı’nın gücünü bir kez daha Riyad’dan yedi düvele göstermiştir. Bu maç, söz konusu Atatürk olduğunda bir milletin nasıl ayağa kalktığının da bir göstergesidir. Çanakkale ruhu Riyad’da ayaklanmış ve şerefini üç kuruşa satanlarla onuru arasında sıkışıp kalanlara güçlü bir Milli Mücadele yumruğunu indirmiştir. Galatasaray ile Fenerbahçe, Riyad’da ‘tura’ diyerek, Atatürk’ün yüzünü yere getirmemiş, Atatürk’ün evlatları da, dünyanın en zengin ülkesinde inançlı ve şerefli Türk kadını gibi her şeyin satın alınamayacağın attığı tokatla dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

Karyaldız, “Bu maçın Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda yapılmasını kararlaştırarak, Türkiye’ye bu ayıbı yaşatanların Milli Mücadele yıllarında düşmanla işbirliği yapanlara zemin hazırlayanlar arasında bir fark var mıdır bu sorunun cevabını bulması gerekiyor. Yurtta Barış Dünyada Barış diyerek tüm dünyaya barış çağrısında bulunan Atatürk’e Riyad’da yapılan bu davranış kabul edilemezdir. Kendi çıkarları uğruna Türkiye’ye ve Fenerbahçe ile Galatasaray gibi tarihi ve güzide iki takıma bu ayıbı yaşatanlardan bunun hesabı sorulmalıdır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.