Karaman “Emekli maaşı düzenlemesini 2024’e girerken yapacağız”

Saadet Partisi Adana il başkanlığının düzenlemiş olduğu Millet-Vekil buluşması kapsamında Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Öğretmenevi’nde Medya ve STK’larla kahvaltıda buluştu.

Karaman “Emekli maaşı düzenlemesini 2024’e girerken yapacağız”
Yayınlama: 24.09.2023
A+
A-

TOROS  (Özel Haber) Serdar Akın- Saadet Partisi genel merkezi tarafından  “Millet-Vekili Türkiye Buluşmaları” devam ediyor. Türkiye’yi karış karış dolaşan Saadet Partisi milletvekillerinin yeni durağı Adana oldu.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman “Millet-Vekil Türkiye Buluşmaları” kapsamında Adana’yı ziyaret etti.

Adana Öğretmenevi’nde verilen kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl başkanı Hasan Şaybak “Öncelikle bugün bizleri yalnız bırakmayan medya mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarına partim adına teşekkür ederim. Millet-Vekil buluşması kapsamında önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanırken milletvekillerimizi halkla buluşturma noktasında yaptığımızın çalışmalarımızı son derece yararlı olacağını tahmin ediyorum. Adana’da seçimlere hazır bir şekilde tüm teşkilatımız çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Adana’da Saadet Partisi teşkilatları ve STK’larla  bir araya gelen Mehmet Karaman, basın mensuplarıyla da buluştu. Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Mehmet Karaman, Türkiye gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, iktidar partisini iyi işler yaparlarsa destekleyeceklerini belirterek, “Körü körüne iktidar partisinin getirdiği her teklife hayır deme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü biz millet için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız  Amerika’dan dönerken 3 tane önemli meseleye temas etmiş, “aileyi korumak vatanı korumaktır.” İşte tam burada diyoruz ki aile küçük bir devlettir. Aileyi bozarsanız devlet ortadan kalkar. Bu durumu destekliyoruz. Emekli maaşı düzenlemesini 2024’e girerken yapacağız. Yalnız bu biraz geç kalıyor. Bugün Türkiye’de 16 milyon emekli var. 7 bin 500 alan yüzde 70 oranındadır. Türkiye’de bu kadar emekli varken bu 2024’e ertelenemez” ifadelerini kullandı.

Karaman, seçimden sonra yapılan zam oranlarını değerlendirerek, “Seçimden önce milli gelir artacak dediler. Seçimden sonra ülkede gerginlik arttı. Kiracılar ev sahibiyle kavga ediyor. Nasıl ki iş yerlerinde enflasyona göre artırma zarureti varsa evlerde de bu şekilde bir kanun çıkarsalar yüzde 25 sınırını koymasa hiç kimse itiraz etmeyecek, birbiriyle kavga etmeyecek. Memura, işçiye zam yapacağız dediler, daha zamları ilan edip ödemeden vergilere zam yaptılar” şeklinde konuştu.

İktidar ve muhalefet partileri aynı masada oturmak zorunda olduklarının altını çizen Karaman, “Hepimiz birbirimizle konuşacağız. Birbirimizi suçlamayacağız. Cumhurbaşkanı yüzde 52 oyla gelmiştir fakat yüzde yüzün cumhurbaşkanıdır. Hepimize eşit davranması gerekiyor. İşte bir siyasi partinin genel başkanı olmasından dolayı bu tarafsızlığını koruyamıyor.

Bir ile gidiyorsunuz vali cumhurbaşkanının temsilcisi, AKP il başkanı da cumhurbaşkanının temsilcisi, orada bir yetki karmaşası oluyor. Böyle bir şey olamaz. Biz baştan beri cumhurbaşkanının partili olmaması gerektiğini söyledik ve söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.