Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit Cevizi’ne AB tescili

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit Cevizi’ne AB tescili
Yayınlama: 09.07.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Çağlayancerit Cevizi, Avrupa Birliği’nin (AB) Menşe Adı (PDO) tescilini kazandı. Orta irilikteki bu meyve yüzde 99 oranındaki iç dolgusu, yağlı tadı, aroma yoğunluğu ve kabuk beyazlığı ile Türkiye’de yetişen diğer cevizlerden ayrılıyor. Kolay kırılan kabuğu ve bir bütün olarak kolayca çıkarılabilen ceviz içi, Çağlayancerit Cevizi’nin en önemli özelliklerinden bazıları.
AB tanınırlığı Çağlayancerit Cevizi’nin isminin korunmasına, ürünü ve ürünün coğrafi köken ve geleneksel bilgi birikimiyle bağlantılı benzersiz özelliklerini tanıtmaya yardımcı olacak.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut”a göre; “Coğrafi işaretlerin ön önemli avantajlarından birin yerel ürüne değer katmasıdır. Bir diğeri ise coğrafi işaretin, ürünün orijinalliğini garanti altına alması ve ürünün, ulusal ve uluslararası bilinirliğini pekiştirmeye hizmet etmesidir. Coğrafi işaret logosu tüketicilerin gerçek bir ‘Çağlayancerit Cevizi’ aldıklarını anlamalarını sağlayacaktır. AB’nin bu cevizi tanıması, bu ürünün ve üreticilerinin Türkiye’nin ötesinde tanınmasını sağlayacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.