Kadın işçiler Adana Atatürk parkında 45 C° derecede çalışıyor

Kadın işçiler Adana Atatürk parkında 45 C° derecede çalışıyor
Yayınlama: 01.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Günlerdir uzmanlar uyarıyor aşırı sıcak havalarda çalışmayın beyin kanaması, sıcaklık artışlarına bağlı olarak özellikle solunum sistemi, kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümlerde artışlar olmaktadır. Özellikle Adana ve çevresinde bu yıl görülen sıcaklığın daha da artması yüzünden Aşırı sıcak havalarda çalışma, çalışanın termal denge sistemini zorlayabilir.Bu ölümlerin daha çok sıcak çarpması, ateş ve su kaybından kaynaklandığı,kişide kalp yetmezliği, kronik solunum hastalıkları ve inme olmasının da ölümleri artırdığı vurgulayarak dikkatli olunmasını vurguladılar.

Adana Büyükşehir belediyesine bağlı Park bahçelerde peyzaj çalışması yapan kadın işçilerin  45 C° derecede çalışması görenleri hayrete düşürürken parkta güneşten korunmak için gelen vatandaşlar tepki göstererek bu kadar sıcakta bu insanların çalışması hiç iyi değil . Sıcaklığın öğleden sonra 15.00 ‘da yüksek derecelere ulaştığını ve bu aşırı sıcakta çalıştırılarak güneş çarpmasına yol açacağını” belirttiler.

AŞIRI SICAK HAVALARDA ÇALIŞMAYIN

Aşırı sıcak havalarda çalışma, çalışanın termal denge sistemini zorlayabilir. Sıcak hava da çalışmalar doğru yönetilmediği zaman fiziksel yüklenme, sıvı kaybı, yorgunluk yada diğer vücudu zorlayan faktörlerle birleşerek sıcağa bağlı hastalıklara yada ölüme neden olabilir.Hissedilen sıcaklık sıcak havalarda çalışmalarda önemli bir parametredir. Bağıl nem hissedilen sıcaklığı arttıran önemli bir faktördür. Bu nedenle çalışmalar planlanırken ölçülen sıcaklık değil hissedilen sıcaklığın dikkate alınması daha doğru bir yaklaşımdır.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.