Kadın Emeği Pazarı Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından, üreten kadınların emeklerinin sergilendiği Kadın Emeği Pazarı’nın altıncısı düzenleniyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire...

Kadın Emeği Pazarı Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından, üreten kadınların emeklerinin sergilendiği Kadın Emeği Pazarı’nın altıncısı düzenleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen; kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerin kendi imkânları ile ürettiği el emeği hediyelik ürünlerin sergileneceği Kadın Emeği Pazarı 24-25-26 Mayıs tarihlerinde altıncı kez açılıyor.

“Ürettikçe Hep Güçlü” sloganıyla kurulan Kadın Emeği Pazarı 24-25-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Atatürk Parkı/Kurtuş Mahallesi, Ziyapaşa Bulvarında, Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin katılımı ile başlıyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak üzere satış stantlarını kuran Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bir yandan da girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışının yapılabileceği; yeni tanıtım fırsatları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Kadın Emeği Pazarı ile kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticiler tarafından üretilen takı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünler satışa sunuluyor.

Kadın Emeği Pazarı kapsamında gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında ayrıca, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının faaliyetleri, hizmetleri ve birimleri anlatılacak, kadın hakları, birlikte yaşama, çevre bilinci konusunda farkındalık sağlayıcı bilgilendirme yapılarak, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verilecek.

Kaynak: Adana Büyükşehir Belediyesi / Haber Bülten

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.