Kaderini, kararlı ve istikrarlı çalışması ile belirledi

Kaderini, kararlı ve istikrarlı çalışması ile belirledi
Yayınlama: 03.09.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan gençlerin, yarınlara yönelik hayallerini zenginleştiren en önemli adımlardan biri Adana’da gerçekleşti. Meslek Okullarındaki müfredat ile YKS sınavlarında istedikleri başarıyı elde edemeyen gençler, Hamza Şanlı’nın ortaya koyduğu başarıyı kendilerine örnek olabilecek bir model olarak görebilecekler..

23 yaşında, 4 çocuklu bir ailenin oğlu olarak Adana’da Mehmet Kemal Tuncel Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olan Hamza Şanlı, Lise eğitiminin bitmesinden sonra YKS’ye girdi. Ancak Meslek Liselerindeki müfredat ile YKS müfredatı arasındaki farklılık nedeniyle sınavların ikinci ayağında barajı geçemedi.

Liseden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı’nın İŞKUR üzerinden  yaptığı işçi alımlarına başvuru yapan genç girdiği mülakatı başarıyla tamamlayınca iş hayatına adım attı. 2019 yılında Çukurova Devlet Hastanesi’nde, sürekli işçi kadrosunda, Klinik Destek görevlisi olarak çalışmaya başlayan Hamza Şanlı, hiçbir zaman hayallerinden vaz geçmedi.

Çocukluk çağından bu yana “doktor olma” hayalleri ile büyüyen genç sağlıkçı, üniversite hedefini günün birinde mutlaka gerçekleştireceği konusundaki azmini ve kararlılığını hiçbir zaman kaybetmedi. Çalışma hayatına başlaması ve ağır  iş koşullarının yanısıra pandemi ve deprem gibi olağanüstü ortamlara rağmen mesaisinden arta kalan zamanlarda kendini YKS sınavlarında başarılı olmaya şartlandırdı.

“Lise müfredatının, sınavdan bağımsız sağlık derslerinden oluşması” nedeniyle, daha önce hiç görmediği konularda çalışmak ve bu eksikliğini kapatmak için uzun ve yorucu bir çalışma serüvenine girişen Hamza Şanlı, sonunda üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürerek, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

ÇURUROVA’NIN GURURU OLDU

Adana’nın en gözde sağlık kurumlarından biri olarak tanınan Çukurova Devlet Hastanesi’nde ameliyathane bölününde görev yapan bir çalışanının Tıp Fakültesi’ni kazanarak hedeflediği doktor olma yolundaki ilk önemli adımı başarması hastanede haklı bir sevinç ve gurur tablosunun oluşmasına neden oldu.

Hamza Şanlı’nın kazanmış olduğu Niğde Üniversitesi’nde tahsil hayatına yeniden adım atması ve bu arada 4 yıldır başarı ile sürdürdüğü sağlıkçılık görevini devam ettirebilmesi yolunda yasal tüm olanakları kullanabilmesi gerekiyordu. Bu konuda kendisine destek olacaklarını söyleyen Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Akif Küçükcan, “Hamza Şanlı 4 yıldır hastanemizde başarılı iş performansı ile takdir ettiğimiz bir sağlık görevlisi konumundaydı. Üniversite sınavlarında kazandığı başarı ile sadece ailesinin değil, tüm Çukurova Devlet Hastanesi’nin de gururu oldu. Onun Üniversite yaşamını olması gereken en iyi koşullarda sürdürebimesi için bizler de elimizden gelen desteği vermek istiyoruz. Çukurova Devlet Hastanesi tüm çalışanları ile bir aile yapısı içerisinde hizmet vermektedir. Hamza Şanlı da bir anlamda bu ailenin bir ferdidir. Onun başarısı ile onur ve gurur duyuyoruz. Tahsil yaşamı sonrası hedeflediği Tıp Fakültesinden mezun olarak, ameliyathane görevlisi olarak yolcu ettiğimiz hastanesine, doktor olarak gelip görev yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ÇİÇEKLERLE SEVGİ GÖSTERDİLER

Üniversite sınavlarında kazandığı başarıdan sonra Niğde’ye kayıt yaptırmaya gidecek olan Hamza Şanlı’ya Çukurova Devlet Hastanesi’nde anlamlı bir tören düzenlendi. Başhekim Uzm. Dr. Akif Küçükcan, Başhekim Yardımcısı Dr. Filiz Kapucu,  İdari ve Mali İşler Müdürü Ferman Kaan Demir, Müdür Yardımcısı Şuayip Arıkan ve Müdür Yardımcısı Serpil Tarakçı’nın katıldığı törende Çukurova Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Filiz Yıldırım tarafından tebrik edilen Hamza Şanlı’ya çiçeklerle sevgi gösterisinde bulunuldu.

Törende duygulu anlar yaşadığını ifade eden Hamza Şanlı, “Çukurova Devlet Hastanesi benim ilk iş hayatımın başladığı, inanılmaz güzel anılarla dopdolu bir kurum. Burası bir anlamda benim evim.. Benim yuvam.. Bu hastanedeki herkesten büyük destek ve birlikte yaşama kültürü gördüm. Burayı unutmam mümkün değil. Şimdi Üniversiteyi bitirmek ve bu hastaneye dönerek doktor olarak görev yapmak istiyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.