JMO Adana’da 15. Genel Kurul Tamamlandı

JMO Adana’da 15. Genel Kurul Tamamlandı
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesinin 15. Olağan Genel Kurulu Tamamlandı. Tek listeyle gidilen Genel Kurulda mevcut Başkan Dr. Mehmet Tatar’ın hazırladığı liste üyelerden güvenoyu aldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesinin 15. Genel kurulu şube hizmet binasında gerçekleştirildi. Genel kurula; TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan, CHP Adana Milletvekilleri Dr. Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Zülfikaroğlu, TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu, TMMOB’a bağlı odaların Adana Şube Başkanları veya yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan veya yöneticileri farklı siyasi partilerin Belediye Başkan Aday Adayları ile odaya üye çok sayıda jeoloji Mühendisi katıldı.

MESLEKİ VE KAMUSAL GÖREVLER YERİNE GETİRİLDİ

Genel kurulda açış konuşmasını yapan Jeoloji Mühendisleri Odası 14. Dönem Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, çalışma programı çerçevesinde başta meslek içi eğitim, serbest çalışan üyelerin mesleki uygulamalarında karşılaştıkları sorunların çözümü, mesleki denetim, örgütlenme, öğrenci, seminer, sempozyum gibi çalışmaların yanı sıra depremin etkileri başta olmak üzere mesleki konularda kamuoyunu bilgilendirdiklerini ifade etti.

“KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİK, SORUNLARIN AŞILMASINDA ÇÖZÜM ORTAĞI OLDUK”

Yer seçiminden başlayarak insan odaklı “afet dirençli kentler” yaratılmasında jeoloji bilim ve uygulamalarının ne kadar yaşamsal bir önemde olduğuna vurgu yapan Dr. Mehmet Tatar,”Doğaya, topluma, mesleğe ve meslektaşlarımıza olan sorumluluklarımızın daha bir artmış olduğu, insani değerlerin giderek daha fazla erozyona uğratıldığı günümüzde, toplum için yer bilimlerinin öneminin daha anlamlı hale geldiği, bir gerçeklik halini almıştır. Bu anlayışla, bilimin ışığında ve mesleki tecrübelerimizle kamuoyunu bilgilendirmeye ve sorunların aşılması için çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.

15. DÖNEM YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından 14. Dönem Başkanı Dr. Mehmet Tatar’ın hazırladığı tek liste oylandı. Bin 130 üyenin kayıtlı olduğu odada, genel kurula katılan üyelerce güvenoyu alan 15. Dönem Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Dr. Mehmet Tatar, Mustafa Kemal Mengeoğlu, Meltem Akdoğan, Hasine Akın, Güvenç Demirkıran, Arda Sırlıbaş Ve Mete Güveloğlu

Seçilen yönetim kurulu üyeleri hafta içinde toplanarak görev bölümü yapacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.