İYİ PARTİ CHP’NİN YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK TEKLİFİNİ REDDETTİ

İYİ PARTİ CHP’NİN YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK TEKLİFİNİ REDDETTİ
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Cumhuriyet Halk Parti’nin yerel seçimde işbirliği teklifini oy çokluğuyla reddetti.

Kararın Genel İdare Kurulu’nda 35 evet oyuna karşı 14 ret oyu ile alındığı bildirildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorusu üzerine CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Genel İdare Kurulu toplantısına başkanlık yaptı. Akşener, toplantının ardından, Genel Merkez ek binasından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını söyleyen Akşener “Evet, hayır kararı çıktı” yanıtını verdi.

“İYİ PARTİ AÇISINDAN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZDE ROTANIN YENİDEN BELİRLENMESİ ANLAMINI TAŞIYACAKTIR”

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu da kurulun ardından açıklamalarda bulundu. Zorlu şunları şu ifadeleri kullandı; “Genel İdare Kurulu bugün toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai bir karar varmıştır. Ancak öncelikle aracılığınızla şu görüşlerimizi milletimizle paylaşmak istiyorum. Değerli basın mensupları, mahalli idariler seçimi, Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. İşte o rota milletimizin ta kendisidir.”

“TARİHİMİZDE ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ”

Zorlu, “Bugün uzun bir gündü hepimiz için. Genel İdare Kurumuzun aldığı kararı paylaşmak ve milletimizin takdirine sunmak istiyorum. Bu birkaç günlük süreçte genel başkanımız geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla GİK üyelerimize aktarma fırsatı bulmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir. Siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüştü bizim için. Zira tüm yönleriyle bütün mesela irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde GİK 2024 Yerel Seçimleri’ne partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” diyerek ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.