“İSTANBUL’DA DEPREMİN ŞİDDETİ 9’U BULACAK”

“İSTANBUL’DA DEPREMİN ŞİDDETİ 9’U BULACAK”
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bir kez daha İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Deprem için Avrupa Yakası’nı işaret eden Görür, “Depremin şiddeti Haliç’ten Silivri’ye kadar 9’u bulacak. Çok iyi yapılmış binalar bile ciddi hasarlar alabilir” diyerek ifade etti.

ÇOK İYİ YAPILMIŞ BİNALAR BİLE CİDDİ HASARLAR ALABİLİR

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi için bu kez konum vererek uyardı. Avrupa Yakası’nı işaret ederek şu ifadeleri kullandı; “Marmara Denizi’nden kıyıdan başlayarak ilk 10 kilometrelik bir şerit düşün. Orada çok daha fazla sıkıntı olacak. Çünkü depremin şiddeti genellikle Haliç’ten Silivri’ye kadar 9 şiddetini bulacak. 9 şiddetinde bir depremin etkisi altında kalmak şu demek: Çok iyi yapılmış binalar bile ciddi hasarlar alabilir.”

“DÜNYA İNSANIN DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ DAVRANMIYOR”

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Naci Görür, “Jeolojide hemen her şey olasılık yüzdesiyle konuşulur. Dünyanın bütün davranış şeklini biz tam olarak söyleyemiyoruz, matematik gibi değil. Hep ‘olabilir’ demek lazım. Olmayabilir de çünkü, yarın olmaz, üç gün sonra olur. Dünya insanın düşündüğü gibi davranmıyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.