İş dünyasını talepleri Bakan Nebati’ye iletildi

İş dünyasını talepleri Bakan Nebati’ye iletildi
Yayınlama: 10.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ın ‘Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’ İstanbul’da gerçekleştirildi. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye iş dünyasının yaşadığı sorunları çözüm önerileri içeren bir rapor sundu.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve temsilcilerin hazır bulunduğu toplantıda 2022 yılı değerlendirmesi ve 2023 beklentileri konuşuldu. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Hazine ve Maliye Bakanlığı uhdesinde çözümlenebilecek sorunları çözüm önerileriyle birlikte Bakan Nebati’ye sundu.

Kavak’ın sunduğu raporda ‘Yatırım Teşvik Belgeli İnşaatlarda KDV İadesi’, ‘İndirimli Teminat Uygulaması Sistemi’, ‘Finansman Gider Kısıtlaması’ gibi alanlarda mükellef aleyhine gelişen durumların kaldırılması ve enerji maliyetleri aşırı yükselen sanayi kuruluşlarında maliyet azaltacak talepler iletildi.

Toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Enflasyonla mücadelenin çok boyutlu ve topyekün yapılması gereken bir mücadele olduğunun farkındayız. Enflasyon hepimizin ortak sorunu. İşsizliğe ve küçülmeye sebep olmadan bu sorunu beraberce aşıyoruz, enflasyonla mücadelede istediğimiz seviyelere doğru hızla ilerliyoruz. Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun” dedi.

VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

Toplantının verimli geçtiğini belirten MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Üyelerimizden ve iş insanlarımızdan gelen talep ve önerileri sayın Bakanımıza aktardığımız güzel bir toplantı oldu. 2022’de üretimini, ihracatını artırmış bir Adana var. Şehrimizi gelecekte güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Zira gerek enerjide gerek tarıma dayalı gıdada gerekse de tekstilde yeni hamlelere hazırlanan bir şehiriz. Birliktelik ortamını geliştirerek daha çok üretecek, Adana’yı Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan şehirler arasına taşıyacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.