“İNSANLAR EKONOMİK DURUMLARINA UYGUN CİHAZ TALEP EDİYORLAR”

“İNSANLAR EKONOMİK DURUMLARINA UYGUN CİHAZ TALEP EDİYORLAR”
Yayınlama: 09.09.2023
Düzenleme: 09.09.2023 19:01
A+
A-

TOROS (Özel Haber) – Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Dolar kurunun değişkenlik göstermesiyle birlikte elektronik cihazların da maliyeti yükseldi. Bu nedenle vatandaşlar, genellikle ikinci el bilgisayarlara yöneldi. Adana’da bilgisayar tamiri ve satışı yapan Alparslan Yanlızyiğit, ikinci el bilgisayar satışlarının arttığını ifade etti.

Alparslan Yanlızyiğit, ikinci el ürünlere ilginin arttığını belirtti; “İkinci el bilgisayar alım satımlar oldukça iyi gidiyor. İnsanların talepleri oldukça fazla çünkü diğer mağazalara gittiklerinde 1 hafta önceki fiyatta bulamıyorlar. Her şey her daim yükselmeye devam ediyor. Bu durum sonucunda insanlar 25-30 bin vermek yerine bizlere gelip şartlarına ve ekonomik durumlarına uygun cihaz talep ediyorlar bizde hazırladığımız cihazlarımız var bunları yenilenmiş şekilde onları satıyoruz.”

 “DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİ LAZIM “

Yalnızyiğit devlet desteğinin gerekli olduğunu ifade etti;” Adana’da benim yaptığım işi yapan toplasan 5 kişi zor bulursunuz. Bizim amacımız onarım yaparak sıfırdan ekonomiye yeniden kazandırmayı amaçlıyoruz. Bozulan, hurdaya gidecek olan bilgisayarı açıp onarıp satışa sunuyoruz. Bizim sektörde en büyük sıkıntımız destek göremiyoruz. Devlet desteği verilmesi lazım. Eleman desteği verilmesi lazım. Meslek yüksekokulundan mezun olan öğrenciler hiçbir şey bilmiyorlar. Bilişim gibi ekonomiye katkı sağlayacak olan bir sektöre devlet destek vermiyor. Destek göremediğimiz içinde gençlerin maddi olarak beklentilerini karşılayamıyoruz. Bu nedenle eleman bulamıyoruz.”

“AMACIMIZ ONARIM YAPARAK SIFIRDAN EKONOMİYE YENİDEN KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yalnızyiğit,“Şu an gelen müşterilerimiz 6,7 ve 8. Nesil bilgisayarlar tercih ediyorlar. Çünkü Türkiye’de bilişim sektöründe satışlar bir tık öncekine kayarak devam ediyor. Yüksek fiyatlı almak yerine bize gelerek 7-8 bin liraya alıyorlar. Biz geri dönüşümden aldığımız laptopları yeniden parçalarını değiştirerek baştan üretiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.