“İNSANLAR ARTIK KALİTEYE BAKMIYOR”

“İNSANLAR ARTIK KALİTEYE BAKMIYOR”
Yayınlama: 09.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Davet sezonunda hareketlilik devam ederken artan zamlardan giyim sektörü de nasibini aldı. Abiye fiyatlarında gözle görülür derecede bir artış meydana geldi. 10 yıldır sektörün içinde olan Gülşah Yazdıç zamlar dolayı yaşadığı sıkıntıları bizlere aktardı.

Yazdıç “Enflasyon süreci abiyeleri de etkiledi insanlara doğal olarak fiyatlar çok fazla geliyor. Bugün güzel ve kaliteli bir şey giymek istiyorsanız, minimum 4 binlerden 5 binlerden başlıyor fiyatlar, ekonomin etkilemesi zincirleme olarak başladığı için kaynaklanıyor bu ne demek, iplikten başlayarak iğneye kadar devam ettiği için taban dolar endeksli olduğu için bize gelene kadar da artıyor,  bizde türk lirasından satmaya çalıştığımız için alım gücünü etkliliyor. Aynı model bir çok yerde var , farklı firmalar fason  üretiyorlar, bir elbiseyi 6- 7 atölye üretiyor. Birbirinden kopyalıyorlar. Doğal olarak kumaşı ya da elbiseyi kaliteli satan yerler satış da düşüş yaşıyor” dedi

“HERKES BÜTCESİNE GÖRE ALIM YAPIYOR”

Ekonomik artıştan dolayı çeşitliliğin azaldığını dile getiren Yazdıç şu ifadelerde bulundu: “ İnsanlar ekonomik durumlarından  dolayı artık kaliteye bakmıyor. Üzerime bir şey giyeyim özel bir gün, özel olayım kalite çokta önemli değil diyenler var. Ama kesinlikle marka tutkunu olup ta bize gelip bilindik bir marka mı bunun markası varmı diyenlerde var herkes bütcesine göre alım yapıyor. Alışveriş yapmaya çalışıyor. Pandemiden süre gelen depremden kaynaklanan tekstil sektörü maalesef çok etkilendi. Sezon başında getirdiğim ürünü tekrar getirdiğimde zamlı olarak getirmek zorundayım. Müşterilerimde maalesef evet çok güzel fakat benim bütceme uygun değil diyerek vazgeçiorlar. 2. Ele yönelim artabiliyor kiralık seçebiliyorlar veyahut kumaş alıp dikime yönelen bile var. İnsanlar istediklerini fiyattan dolayı alamıyorlar.   Dilime yönelebiliyorlar, dikimde tek avantajları fotoğraftaki gibi olmasını istemeleri tabi dikimden sonra ortaya nasıl bir şey çıkartıyorlar bilemeyeceğim. Terzinin yeteneği ile alakalı. Birkaç senedir saten çok satılıyor. Daha farklı giymek istiyorum diyen müşterilerimize şifon tavsiye ediyoruz. Tabi mevsimden mevsime değişim sağlıyor. Yeni bir zam bekliyoruz çünkü dolar arttıkça bizi de etkiliyor. Başka bir sorunumuz da var zamlardan kaynaklı model getirtmekte sıkıntı yaşıyoruz. Kaliteli bir elbise almak istediğimde 250 dolarlar 400 dolarlardan başlayabiliyor. Bu fiyata getirdiğim ürünü satamıyorum çünkü kar edemiyorum. 400 dolara getirdiğim ürünün  20 dolar kazanarak hamallığını yapamam ne yazık  ki”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.