İMAMOĞLU’NA KARAKÖSE, FEKE’DE KIZILOLUK ADAY OLDU

İMAMOĞLU’NA KARAKÖSE, FEKE’DE KIZILOLUK ADAY OLDU
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Parti Meclisi toplantısında 160 seçim çevresinin görüşmeleri yapıldı. Bu 160 seçim çevresinin 35’inde önseçim kararı alındı. 125’inde ise anketler, kamuoyu yoklamaları, örgüt görüşleri, bölge milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve o seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerin MYK’ya ve Parti Meclisine sunmuş olduğu raporlar doğrultusunda adaylar belirlendi.

Dün gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK ve Parti Meclisi toplantısından sonra Adana’mızın İmamoğlu ve Feke İlçe Belediye Başkan Adayları belirlenmiş oldu. İmamoğlu’na mevcut başkan Kasım Karaköse, Feke’nin adayı ise eski ilçe başkanı Mehmet Ali Kızıloluk oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, adaylıkları açıklanan İmamoğlu ve Feke İlçe Belediye Başkan Adaylarına başarı diledi, omuz omuza verip 2024 yerel seçimlerden başarıyla çıkacaklarını söyledi. CHP MYK’da görüşülen, Parti Meclisi’nde karara bağlanan 125 seçim bölgesi adayları açıklandı. Açıklanan adaylar arasından Adana’da İmamoğlu ilçesine Kasım Karaköse tekrar aday gösterilirken, 2019 yerel seçimlerde İyi Parti’ye bırakılan Feke’de Cumhuriyet Halk Partisi bu defa kendi adayını gösterdi. Feke Belediye Başkan Adaylığı için CHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk atandı.

Kasım Karaköse kimdir ?

1974 yılında Adana İli İmamoğlu ilçesi Saygeçit mahallesinde doğdu. İmamoğlu Lisesini 1995 yılında tamamladı. Çiftçilikle uğraşmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevine 20.12.2014 tarihinde seçilerek başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimler için, İmamoğlu Belediye Başkan adayı olarak 14 Kasım 2018 tarihinde aday gösterildi. Seçimler sonucunda 31 Mart 2019 tarihinde İmamoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi, İmamoğlu Belediye Başkanlığını halen devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Ali Kızıloluk kimdir ?

1986 yılında Adana’nın Feke ilçesine bağlı Kızılyer Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini Feke’de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Spor Yönetimi bölümünde üniversite eğitimine devam etmektedir. Evli olan Kızıloluk, ticaretle uğraşmaktadır. Siyasi hayatına CHP Gençlik Kollarında başladı, Feke İlçe başkanlığında da bulundu. 21 Aralık 2023 tarihinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Feke Belediye Başkan Adayı olarak atandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.