İlk 18 kadın milletvekilimiz

İlk 18 kadın milletvekilimiz
Yayınlama: 20.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Ka-Der Kadın adayları destekleme derneğinin genel merkez yöneticisi ve Adana Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Azime KOCACIK Ka-Der Genel Başkanı Nuray KARAOĞLU Adana Şube Başkanı Zuhal ADIBELLİ Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ayşe TAYAKISI’nın gerçekleştirdiği toplantıya ilgi büyüktü. Adana Baro Tesislerinde birçok sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile gerçekleşen toplantıda kadın adayları destekleme derneğinin yapımını üstlendiği kırk dakikalık belgesel niteliğindeki 18 isimli kısa film 1935 seçimlerinde TBMM’nin ilk kadın milletvekillerinin siyaset yolculuğuna mercek tutmaktadır. Belgesel Türkiye de kadınların Osmanlı’nın son döneminden itibaren seçme seçilme talebini ve mücadelelerini beyaz perdeye yansıtıyor.

Kadınlar halk fırkası, Türk kadın birliği kadınların çıkardığı çeşitli mecmualar gibi deneyimler ışığında 1935’e gelen süreç ve sonrasında meclis deki kadın temsili Fatmagül BERKTAY , Aynur DEMİRDİREK , Ayşegül YARAMAN , Nuray KARAOĞLU gibi isimlerin anlatımlarıyla gözler önüne seriliyor. İlk 18 kadın milletvekilimizin görüntüleri tarihçilerin ve gazetecilerin konuşmaları eşliğinde sunuluyor. Yolları açan kadınlar mesajı ile hazırlanan 40 dakikalık gösterim izleyicileri çok mutlu etti.

Ka Der Genel Merkez yöneticisi ve Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Azime KOCACIK kendilerine verilen bu destekten dolayı mutlu olduğunu belirterek başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER olmak üzere telgrafla bize destek veren İYİ Parti ve CHP milletvekillerinin iyi dilekleri bizlerin çalışma gücünü çok daha arttırmıştır. Tüm milletvekillerimize İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı M. İlker AKÇA’ya Ka Der Genel Başkanı Nuray KARAOĞLU’na KA DER adana Şube Başkanımız Zuhal ADIBELLİ’ye Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ayşe TAYAKISI’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.