İçişleri Bakanı Yerlikaya, Şırnak’ta ziyaretlerde bulundu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Şırnak’ta ziyaretlerde bulundu
Yayınlama: 19.06.2023
A+
A-

(İHA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile kente gelen Yerlikaya, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Vali Osman Bilgin ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

İlk olarak Şırnak’ta ziyaret ettiği Çakırsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı askerleri ile bir araya gelen bakan Yerlikaya, askerlerin Babalar Günü’nü kutladı, terörle mücadeleye devam mesajları verdi.

Daha sonra İçişleri Bakanı Yerlikaya ve beraberindekiler Şırnak Valiliğini ziyaret etti. Şırnak Valisi Bilgin, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarından Şırnak ile ilgili brifing aldıktan sonra, Şırnak esnafını ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Yerlikaya ve beraberindekiler çay içip sohbet etti. Burada konuşan Bakan Yerlikaya, 2007 Aralık ayında Şırnak’a geldiğini ve 2010 Mayıs ayında ayrılıp Ağrı’ya gittiğini söyledi. Bakan Yerlikaya, “Şerafettin Elçi Havalimanımıza geldiğim zaman son derece duygulandım. Çünkü 2007’nin Aralık ayında buraya gelirken, Mardin’e geldim. Mardin’den buraya iki buçuk saate gelebilmiştim. Daha sonra görev icabı, hizmet için gitmeler gelmeler, Diyarbakır’a indiğimiz zaman buraya üç buçuk saatte gelebiliyorduk. Şimdi şükürler olsun ki Şerafettin Elçi Havalimanımıza geliyoruz. Oradan helikoptere binip büyük bir özlemle sağa sola bakarak geldik ve Şırnak’ımızın üzerinde tur atarken de gerçekten duygulanmamak, maşallah dememek elde değil” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.