HOŞFİKİRER,‘BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ’

HOŞFİKİRER,‘BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ’
Yayınlama: 20.05.2022
A+
A-

TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, Toros TV’de ‘Spor Sayfası’ programına konuk oldu. Kerim Hoşfikirer, gazeteci Hamza Güngör’ün sorularını cevapladı.
TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana olması gerekenleri yapıyoruz. Biz birlikte güçlüyüz. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Yapacağımız işler, bizden sonra gelecek yönetimlere daha iyi bir TSYD bırakmak bizim aslı görevimizdir” dedi.
TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, 1960 Adana doğumlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sporun içerisinde önce sporcu olarak, sonra gazeteci olarak devam ettim. 1983 yılında Hürriyet gazetesinde muhabirliğe başladım.6 yıl bu gazetede çalıştıktan sonra, Milliyet gazetesinde rahmetli Çetin Emeç ile birlikte çalıştım. O günden bugüne sporun içerisindeyim. 10 yıldır Koza TV’de program yapmaktayım. 9 senedir TSYD içerisinde yönetici olarak görev yapıyorum. Genel Merkez’de Asbaşkan olarak devam ediyordum, olağanüstü kongre kararırın ardından Adana Şube Başkanlığına aday oldum. Arkadaşlarımın isteğini kırmadım. Bu seçimi kazanarak; Adana Şube Başkanı olarak görevime devam ediyorum.”
HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ
Kerim Hoşfikirer, şöyle konuştu: “Hedefimiz TSYD Adana Şubesini daha iyi noktalara çıkartmak. Sporun bütün paydaşları ile seçildiği ilk günden bu yana uyum içerisinde çalışıyoruz. ASKF, TÜFAD, ASGD ve ÇGC birlik ve beraberlik içerisindeyiz. 19 Mayıs etkinlikleri nedeni ile Atatürk parkına birlikte çelenk bıraktık. Bundan sonra sporun paydaşları ile hep birlikte olacağız. Birlikte olmak demek, başarmak demektir. Bizler 01 Adana olarak; her şeyde birlikte olmak zorundayız. Bugün sporda geriye gitmemiz bizlere yakışmaz. 300 bin nüfuzumuz varken,2 takımımız süper ligdeydi. Umarım; önümüzdeki yıllarda yine iki takımımız süper ligde olur.”
ALİ HOŞFİKİRER ROL MODELİM
Hoşfikirer, “Adana’da birçok kez şampiyonluk yaşayan merhum Ali Hoşfikirer’in kardeşi olmaktan gurur duyuyorum. Ağabeyim; 14 yıl Adana Demirspor’da teknik adam olarak tarihe geçti. Rol modelim. Onu her zaman minnetle anacağım. Ali Hoşfikirer’e yakışır davranışlar içerisinde olacağım. Yol takipçim olacak” dedi.
ADANA’NIN EN BÜYÜK SORUNU SPOR MÜZESİ
Kerim Hoşfikirer, seçildikten sonra belediye başkanlarını tek tek ziyaret ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Adana’nın en büyük sorunun spor müzesi olduğunu belirtiyorum. Sağolsun belediye başkanlarımızda bu konuya gereken hassasiyeti gösterecekler. Çok sıcak bakıyorlar. Hepsini bir ortamda tutarak, Adana’ya spor müzesini kazandırmalıyız. Örnek vermek gerekirse; İsmet Atlı’nın İran’ın ünlü güreşçisini yenmesi büyük bir olaydır. Bugün İran’ın caddelerinde adamın heykeli var. Maalesef İsmet Atlı için aynı duyarlılık Adana’da yok. Sadece bir antrenman sahasına ismini vermişiz. Hayır. İsmet Atlı’nın adı en iyi şekilde yaşatmalıyız. Adana’da eski değerler sahip çıkmalıyız. Öldükten sonra insanlara kıymet vermeye çalışıyoruz. Yaşarken insanlara değer vermeliyiz. Adanaspor ve Adana Demirspor’un simgeleri var. Birçok isim yaşıyor. Adana Demirspor’da efsaneleşmiş Turhan Demirdal var. Onun bile ismini bir yerlerde yaşatmalıyız. Yöneticilik yaptığı dönemlerde üzerine düşeni yaptı. “
ADANA İLE YATIP ADANA İLE KALKIYORUM
Adana ile yatıp Adana ile kalktığını belirten TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, şöyle konuştu: “Malatya ve Gaziantep bizlere bağlıydı. Buraların şube olması için üzerime düşeni yaptım. Önümüzdeki yıl eksiklerini tamamlarlarsa şube olacaklar. Bu mücadelede emeğimin olması beni gururlandırıyor. Birlikten güç doğar. Sporun paydaşları ile biriz. Spor yazarlarını bir çatı altında toplayarak başarılı nasıl oluruz mücadelesinin içerisinde olacağız. Büyük gazetelerde arkadaşlarımızın önünü nasıl açarız? Gazetelerde üst düzey yönetici arkadaşlarım var. Sürekli görüşüyoruz.”
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ GAZETECİLER ÜYEMİZDİR
65 üyelerinin olduğunu ve herkesin derneklerine üye olamadığına dikkat çeken Kerim Hoşfikirer, “TSYD, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisidir. Birbirinden değerli gazeteciler üyemizdir. Genel Merkezimiz İstanbul’da. Etkinliklerimiz her zaman ses getiriyor. Kopuklukları ortadan kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.

Özel Haber:Eda ARSLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.