Hizmet ordusuna 50 yeni veteriner hekim katıldı

Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olan 50 öğrenci, beyaz önlüklerini giyerek mesleğe adım atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Hizmet ordusuna 50 yeni veteriner hekim katıldı
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Adana Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen törenle hizmet ordusuna katılan gençler, zaman zaman da duygusal anlar yaşadı. Oda başkanı Nihat Köse, “Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız’’ dedi.

Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olan 50 öğrenci için Adana Veteriner Hekimler Odası’nda, ‘’Beyaz önlük giyme’’ töreni düzenlendi. Mesleğe adım atmanın heyecanını yaşayan genç veterinerlerin mutlulukları, zaman zaman yerini duygusal anlara bıraktı. Aynı önlüğü 37 yıl önce giyen Veteriner Hekimler Odası başkanı Nihat Köse, “Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız’’ dedi.

‘’HALK SAĞLIĞININ OLMAZSA OLMAZLARIYIZ’’

Fırat Üniversitesi’nden 1987 yılında mezun olduğunu ifade eden Köse, ‘’Bizim temel amacımız can kurtarmaktır. Veteriner hekimler, halk sağlığının olmazsa olmazıdır. Bugün, öğrenci arkadaşlarımızla beraber ben de 40 yıl öncesine döndüm ve onlar sayesinde anılarımı tazeledim. İyi veteriner hekim yetişmesi yolunda canla ve başla mücadele eden Ceyhan Veteriner Fakültesi dekanı Armağan Erdem Ütük başta olmak üzere, bütün öğretim üyelerine teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz. Oda olarak, onlara destek olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

‘’BEYAZ ÖNLÜK HİZMETİ VE SAFLIĞI TEMSİL EDİYOR’’

Ceyhan Veteriner Fakültesi dekanı Armağan Erdem Ütük de, ‘’Milletimizi ve devletimizi daha ileri bir seviyeye getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu önlük, hem hizmeti hem saflığı temsil ediyor. Bizler, öğretim görevlileri olarak gençlerimizin yetişmesi noktasında elimizden çabayı sarf ettik. Onlar da çalışarak hakkını verecekler. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: Veteriner Hekimler Odası / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.