“Hava yardım koridoru” seferberliğine katılan astsubay duygu dolu anları anlattı

“Hava yardım koridoru” seferberliğine katılan astsubay duygu dolu anları anlattı
Yayınlama: 06.03.2023
A+
A-

 

(AA)-İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığında görevli helikopter teknisyeni Astsubay Üstçavuş Mustafa Atasay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalar kapsamında yardım uçuşlarına katılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince yurdun dört bir yanından takviye edilen askeri personel ve hava araçları, Adana’daki İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda oluşturulan Helikopter Koordinasyon Merkezi aracılığıyla yardım sevkiyatına destek veriyor.

AS-532 Cougar tipi helikopterlerin bakımı, onarımı, uçuş öncesi ve sonrası kontrolleri dahil olmak üzere teknik görevleri bulunan teknisyen Astsubay Üstçavuş Atasay da ilk günden bu yana “hava yardım koridoru” uçuşlarında yer alıyor.

Atasay, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren yaralı tahliyesi ve insani yardım malzemelerinin taşınmasında görevler aldıklarını söyledi.

İnsanların yaralarını sarmak için gayret gösterdiklerini belirten Atasay, “Deprem bölgesinde çalıştığımızda diğer görevlerden farkı, burada daha fazla halkla iç içe olduk, daha fazla onlarla karşılaştık, onlara dokunabildik, kabinde yardımcı olabildik, elimizden geldiğince yaralarını sarmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.