HASAN KÜTÜK: “HANGİ KARAR VERİLİRSE VERİLSİN MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR “

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan kütük, konfederasyon hakkında hangi karar verilirse verilsin emekçiler için mücadelelerinin süreceğini kamuoyuna duyurdu.

HASAN KÜTÜK: “HANGİ KARAR VERİLİRSE VERİLSİN MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR “
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

Kulağı her zaman halkta olan Birleşik Kamu-İş konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, Konfederasyonu ile birlikte 9 Haziran 2022’de açıklanan TÜİK enflasyon oranlarını protesto etmek için TÜİK önünde eylem yapmak istemesi sonucunda o dönemki konfederasyon üyeleri Ankara 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış olup bu durum üzerine açıklama yaptı.

KÜTÜK: KONFEDERASYONUMUZUN HAKLI DAVASI SUSTURULMAK İSTENMİŞTİR

Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunlarının başında yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı gelmektedir, diyerek açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan kütük, cümlelerine şu şekilde devam etti; “konfederasyonumuzun hakkında hangi karar verilirse verilsin emekçiler için mücadelemiz sürecektir. Çünkü Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunlarının başında yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı gelmektedir. İki yıllık yargılama sürecinde bizim açımızdan da TÜİK tarafından da değişen bir şey olmamıştır. TÜİK’in her ay açıkladığı enflasyon verileri ile halkın hissettiği enflasyon arasındaki makas hiç olmadığı kadar açılmıştır.”

‘ARKADAŞLARIMIZIN DEĞİL TÜİK YÖNETİCİLERİNİN YARGILANMASI GEREKİYOR’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan kütük, TÜİK’in verilerle oynamasıyla suç işlediğini söyleyerek cümlelerini şu şekilde sonlandırdı:

“Burada arkadaşlarımızın değil TÜİK yöneticilerinin yargılanması gerektiğini vurguluyoruz. Konfederasyonumuz KAMU-AR’ın düzenli açıkladığı oranlar ve çeşitli bağımsız kurumların açıkladığı oranlarla TÜİK’in oranları arasında büyük farklar vardır. TÜİK’in enflasyon oranlarını gerçeği yansıtmadığı bilinmesine rağmen ücret ve maaş zamlarında halen TÜİK oranları kullanılmaktadır. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin gelirleri için kritik ay olan Temmuz ayı yaklaşmıştır. Temmuz ayı 4 milyonu aşkın kamu görevlisi ve 2,5 milyona yakın memur emeklisi ve 17 bin liralık asgari ücretli ile 10 bin lira emekli maaşı alan milyonlar için kritik sürece girilmiştir. TÜİK’in ne yapacağını bilmiyoruz. Çünkü verileri şeffaf değil. TÜİK yargı kararına rağmen madde fiyat listesini açıklamıyor. Bugün hangi karar verilirse verilsin haklı mücadelemizi sonuna kadar savunacağız.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.