GÖGER:”ÖMER ÇELİK BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ”

GÖGER:”ÖMER ÇELİK BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ”
Yayınlama: 31.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 60 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenen, Mahrukatçılar Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi projesini çağdaş şehircilik anlamında Adana’nın kurtuluşu olarak nitelediklerini söyledi.

Projenin Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeminde olduğuna işaret eden Başkan Niyazi Göger, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak en başından itibaren projeden desteğini esirgemeyen Bakanımız sayın Ömer Çelik’e güveniyoruz. Sayın Bakanımızın destekleri ile bu büyük projeyi Adana’ya kazandıracağız” dedi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Sarıçam ilçesinde 4 bin 550 dönüm arazi üzerinde kümeleme modeli ile kurulacak olan sanayi sitesinin hem ekonomik anlamda hem de kültürel anlamda şehrin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Çalışmalarına 2017 yılında başlanan Mahrukatçılar Küçük Ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nin proje ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığı dile getiren Birlik Başkanı Göger, “Adana Mahrukatçılar Küçük Ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi projesinde son aşamaya geldik. Kümeleme modeli ile kurulacak proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayını bekliyoruz. Projemiz hazır, altyapı ve zemin etütleri tamamlandı. Bakanlıktan onay çıktığı an projemizde ilk kazmayı vuracağız” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜNDEMİNDE”

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretinde İstasyon Meydanı’nda Adanalılarla bir araya geldiği mitingde projeyi gündemine aldığını hatırlatan Başkan Niyazi Göger, “Adana için son derece önemsediğimiz projemizi gerçekleştirmek için Bakanımız sayın Ömer Çelik ve Adana Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger’le istişare halindeyiz. Projemizin en kısa sürede hayata geçirilmesi için yoğun çaba sarf ediyorlar. Esnaf ve sanatkarlarımız için, kentimiz için son derece önemli olan bu projeye başladığımız günden itibaren bizlerden desteğini esirgemeyen Ömer Bakanımıza, Valimize ve tüm emeği geçenlere esnaf ve sanatkarlarımız adına hasseten teşekkürlerimi sunuyorum. Esnaf ve sanatkar camiası olarak en başından itibaren her zaman yanımızda olan Bakanımız sayın Ömer Çelik’e güveniyoruz. Sayın Bakanımızın destekleri ile Türkiye’ye örnek teşkil edecek bu büyük projeyi Adana’ya kazandıracağız” dedi.

“ADANA’YI BÜYÜK KÖY OLMAKTAN KURTARACAK”

Projeyi çağdaş şehirleşme ve ekonomik kalkınma anlamında Adana’nın kurtuluşu olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Niyazi Göger, “Yıllardan beri Adana şehirleşme anlamında, ‘büyük köy’ kıyaslamasına maruz kalmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi şehrin her mahallesinde, ara sokaklarında binaların altında faaliyet yürüten işletmelerdir. Bu proje ile kent merkezinde dağınık şekilde, evlerin altında faaliyet gösteren esnaflarımız şehirden uzak daha sağlıklı bir alanda üretim yapacak. Böylelikle bir yandan şehir merkezinde yaşanan görüntü ve gürültü kirliliği önleneceği gibi, küçük ve orta ölçekli esnaf ve sanatkarlarımızı da daha çağdaş bir çalışma ortamına kavuşturmuş olacağız. Kısacası Mahrukatçılar Küçük Ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi projesi, Adana’yı ‘büyük köy’ görüntüsünden kurtaracak, çağdaş ve gelişmiş bir kent hüviyeti kazandıracak önemli bir projedir. Bu projenin hayata geçmemesi halinde Adana, ‘büyük köy’ olarak kalmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

6 YILLIK EMEK HEBA EDİLMEMELİ

Mahrukatçılar Küçük Ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi projesinin, büyüklük açısından Anakara OSTİM’den sonra Türkiye’de ikinci olma özelliğine sahip olduğuna işaret eden Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, yüzölçümü bakımından Adana’nın yarısı, nüfus yoğunluğu bakımından beşte biri kadar olan Aksaray’da bile bu yapılanmada gerçekleştirilmiş 3 sanayi sitesi olduğuna işaret etti.

Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Esnaf ve sanatkarımız sabırsızlıkla projenin gerçekleşmesini bekliyor. Adana esnafının burada 6 yıllık bir emeği var. Bu emek heba edilmemeli. Aksi halde hem şehrimiz hem de heyecanla bu projenin hayata geçmesini bekleyen esnaf ve sanatkarlarımız için büyük hayal kırıklığı yaşanmasına neden olacaktır” dedi.

Projeyi tamamen yerel kaynaklarla yapacaklarını dile getiren Başkan Niyazi Göger, “Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak biz istiyoruz ki bu projede hem esnafımız kazansın, hem şehrimiz kazansın. Bu nedenle projeyi öz kaynaklarımızla yapmak istiyoruz. Malzeme de Adana’dan alınacak, müteahhit de Adanalı olacak. En uygun koşullarda da işyerlerini esnaflarımıza vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.