GESAM’dan 5. Karikatür yarışması

GESAM’dan 5. Karikatür yarışması
Yayınlama: 03.09.2023
A+
A-

(İHA) – Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, yaşanan depremden dolayı bir süre ara vermiş oldukları etkinliklere bu yıl GESAM’ın beşincisini yapacağı, T C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, konusu “Fikirsel Üretim Esere ve Emeğe Saygı ile Korsanla Mücadeleyi” içine alan afiş ve karikatür yarışması ile devam edeceklerini duyurdu.
Doğan, fikri mülkiyet kavramının gündemindeki yerini koruduğunu belirterek, “Dünyada telif haklarının korunmasına özel bir önem verilmektedir. Türkiye’deki uygulayıcı ve düzenleyici birimler, toplumu telif hakları konusunda şuurlandırmak ve aldığı önlemlerle nitelikli eser üretimini teşvik ederek kültür endüstrisinin gelişimine katkı sağlayan güçlü bir fikri mülkiyet sistemini hedeflemektedir” dedi.
Giderek sayıları artan fikri ve sınai haklar mahkemelerinin de konuya taraf ve mağdur olanların haklarını teslim etme ilişkisinde, kişilere yardımda bulunmakta olduğunu kaydeden Doğan, “İki dalda düzenlenen bu yarışma, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne, şahıslar tarafından kolay anlaşılır fikre hak ihlalleri ile mücadele şuurunu kurumsal bir görsel altyapı ile destekleyen ve toplumda bu yolla görsel şuur oluşturan bir telif hakkını kalıcı kılacak olan geleneksel hale gelen karikatür ve afiş tasarımı kazandırmayı gaye edinmektedir. Yarışma sonucunda görsel iletişimin en etkin iletişim araçlarından olan afiş ve karikatürlerle, fikri hak ihlalleri ile mücadeleyi kişinin yaşam biçimi haline getirmesinin öneminin vurgulanacağına inancımız tamdır. Bu anlamda ülkelerin ortak ve en ayırt edici iletişim dili olarak sanatçıların özgürce tasarlayacağı karikatür ve afiş tasarımları ile telif haklarının öneminin vurgulanacağı düşüncesindeyiz” diye konuştu.
GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, konusu “Telif Hakları/Eser’e Ve Emeğe Saygı” olan ve 2023 Eylül’de yapılacak Karikatür ve Afiş yarışmasının amacının esere ve emeğe saygı telif hakları konusuna dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, “Beşincisi yapılacak olan bu yarışmaya Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un destekleriyle Korkut Ata Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve GESAM Başkanı Profesör Doktor Osman Altıntaş, GESAM üyelerimizi ve tüm tasarımcıları bu yarışmaya katılmaya davet ediyor” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.