“GELEN ZAMLAR YÜZÜNDEN İNSANLARIN ALIM GÜCÜ AZALDI”

“GELEN ZAMLAR YÜZÜNDEN İNSANLARIN ALIM GÜCÜ AZALDI”
Yayınlama: 16.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Her sektörde olduğu gibi fiyatların büyük artış gösterdiği şarküteri ürünlerine de ciddi oranda zam geldi. Adana’da 20 yıldır şarküteri ürünleri satan Rıdvan Çalışkan gelen zamlar nedeniyle satışlarının azaldığını belirtti.

Çalışkan, “Gelen zamlar bizleri oldukça etkiledi. Sadece bizleri değil  gelen müşteriyi oldukça etkiliyor bu da satışlarımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Geçmişi de baktığımızda pandemi başladığından beri bizim satışlarımız da azalma meydana gelmişti halen de devam ediyor. Pandeminin başlamasıyla dünyanın dengesi bozulmaya başladı” diyerek ifade etti.

Rıdvan Çalışkan sözlerine şu şekilde devam etti; “Benim sattığım ürünlerde hiç bir şey fark etmiyor. 50 TL’ye satsam da aynı parayı kazanıyorum 100 sattığımda da değişen bir şey olmuyor. Bizde mesela sattığımız ürünün fiyatı düşünce biz daha fazla kazınıyoruz. Nedeni ise müşterinin ayağı daha fazla alışıyor. Örnek vermek gerekirse ben günde 20 bin ciro yaparken şu an 12-10 bin civarı ciro yapıyorum.  Gelen zamlar yüzünden fiyatlarımız 2-3 değişmeye devam ediyor.  Zamlar yüzünden insanların alım güçleri azalmaya başladı artık gram ile almaya başladı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.