“GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” KUTLANDI

“GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” KUTLANDI
Yayınlama: 24.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana’da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle etkinlik düzenlendi. İlk olarak Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sefa Saygıdeğer, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Ardından gazeteciler, Basın Anıtı önünde bir araya gelerek meşale yakıldı. Sonrasında Sefa Saygıdeğer günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Saygıdeğer, “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü dolayısıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bilindiği gibi 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış, böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. Tabii bu bayram, günümüzde kutlama değil direniş günü olarak anılmaktadır. Personel ve matbaa maliyetlerinin de artmasıyla ekonomik kuşatma altında boğulan gazeteciler, bir de siyasetçilerin kişisel kapris ve yersiz sansürlerine karşı yaşam mücadele vermektedir” dedi.

“ARTIK SANSÜRLERE BİR SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Sansürlere bir son verilmesini istediklerini söyleyen Saygıdeğer, konuşmasını şu şekilde noktaladı:

“Türkiye’nin de çağdaş ülkelerdeki gibi ifade ve basın özgürlüğünün evrensel standartlara ulaştığı günleri görmesini diliyoruz. Büyük bir ekonomik girdabın içinde kıvranan basın sektörünün bu girdaptan çıkması adına kalıcı ve ciddi önlemler alınmasını arzuluyoruz. Unutulmamalıdır ki; basını ekonomik ve siyasi sansürle kuşatılan milletler, prangaların gölgesinde yaşarlar. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.