Final öğretmenlerine anlamlı seminer

Yayınlama: 08.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve ekibi, hizmet içi eğitimleri kapsamında Adana’da faaliyet gösteren Final Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Yöneticiler ile liderlik, ekip çalışması, yönetim, beden dili üzerine sohbet eden Prof. Dr. Baltaş; öğretmenlere ise “Anlam Duygusu Yaşayan ve Yaşatan Öğretmen Olmak”  konulu seminer verdi.

Şevket Ertem de katıldı  

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem’in de katıldığı seminer programı iki farklı mekanda yapılarak, 400’ün üzerinde yönetici ve öğretmenin katılımıyla 2 günde tamamlandı. Prof. Dr. Acar Baltaş’ın yanı sıra öğretmenlerle çalışmalar yapan Eğitim Program Yöneticileri Gülşah Aydoğan ve Şehnaz Bölen Taftalı ise eğitim ortamında etkin dinleme, beden dili, sınıf yönetimi, etki alanı ve ilgi alanı gibi konularda değerli bilgi paylaşımında bulundu. Katılımcılarda farklı bakış açısı geliştiren seminerde, katılımcıların bilgi çağında değişen öğretmen rolünü sorgulaması, yeni rol tanımlaması ve bu rolün yetkinliklerini güçlendirmesinin yolları üzerinde duruldu.

Öğretmen rolü değişiyor

Dünyada yaşanan hızlı değişimin, eğitim alanında da yaşandığını ve bu değişimin öğretmen rolüne de yansıdığını vurgulayan Prof. Dr. Acar Baltaş, “Zorlanmadan ve zorlamadan işi yapabilmek ve ilişkileri yönetmek için yeni davranışlar ve iş yapış tarzları geliştirmek durumundayız.” dedi. Öğretmenlerin kendi değerleri ve kurumun değerlerini örtüştürecek tutumlar geliştirerek, bilgi çağının kuşaklarını geleceğe taşımanın sorumluluğu konusunda duyarlılık sağladığı eğitim seminerlerinde ayrıca bu sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için; proaktif davranış ve profesyonel bir tutumla eğitimin amaçlarına ulaşmalarını kolaylaştırarak etkinliğini artırılmış oldu. Dünyadaki eğitim anlayışlarından da örnekler verilen, uygulamaları yapılan ve ilgiyle takip edilen seminerde Prof. Dr. Acar Baltaş başarılı meslek hayatının iyi alışkanlıklar geliştirmekle doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, hayatta başarılı olmak ve başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Final öğretmenlerine tavsiyelerde de bulundu. Seminer programları İzmir’de faaliyet gösteren Final Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenleri ile devam etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.