Fedakârlığın simgesi

Yayınlama: 28.05.2022
A+
A-

Adana İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halil Nacar, sadece tıp alanındaki başarılı çalışmalarıyla değil sosyal sorumluluk alanlarında yaptığı projeleriyle de dikkat çekiyor. Hastanelerdeki başarılı koordinasyonunun yanı sıra ruhsal hastalıkları bulunanların topluma kazandırılması yönüyle de aktif bir çalışma sergiliyor.
Geçmişten günümüze psikiyatrik hastalıklar toplumda yeterince anlaşılmamış, damgalamaya maruz kalmış ve dışlanmış. Özellikle de ağır ve sürekli ruhsal hastalıklar hem kişide hem de kişiye bakım verenlerde ciddi ruhsal etkilenmelere ve iş gücü kaybına neden olmuş.
Yaşanan bu sorunları bilen Adana İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halil Nacar, ruhsal hastalığı olan bireylerin rehabilitasyonu, topluma kazandırılması, bakım verenlerinin yükünün azaltılması ve bu hastalıklarla ilgili toplumsal önyargıların aşılması için elinden gelen gayreti gösteriyor.
Geçtiğimiz günlerde M1 Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen kermese katılan Uzman Dr. Halil Nacar Adanalılara örnek bir ev sahipliği yaptı
Halkın yoğun ilgi gösterdiği kermese başta Vali yardımcı Huriye Küpeli Kan ve Adem Arslan ile beraber kurum yöneticileri de katıldı.
Kermeste çok güzel diyaloglar yaşandı. Adanalılar, İl Sağlık Müdürlüğünün açtığı bu kermese sahip çıktı. Gerek sosyal dayanışma ve yardımlaşmaya öncü olduğu için gerekse ruhsal sıkıntı yaşayan insanların topluma kazandırılması için gösterdiği gayretlerden dolayı fedakarlığın simgesi haline gelen Adana İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halil Nacar’a teşekkür ediyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.