İş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan TOBB Nefes Kredisi yeniden işletmelerin kullanımına sunuluyor. Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Fatih İspir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankaların iş birliğiyle hayata geçirilen kredi desteğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altında ipin ucu koptu! Güncel altın fiyatları ne kadar?
Altında ipin ucu koptu! Güncel altın fiyatları ne kadar?
İçeriği Görüntüle

Başvuruların 3 Kasım Salı günü başlayacağını belirten İspir, işletmelere firma başına 5 milyon TL'ye kadar kredi imkânı sağlanacağını ifade etti. Özellikle finansmana erişimde zorluk yaşayan işletmeler açısından kredi desteğinin önemli bir fırsat oluşturacağını kaydeden İspir, üretimin devamlılığı ve istihdamın korunması için uygun finansman kaynaklarının önemine dikkat çekti.

Fatih İspir Tobb Nefes Kredisi Nefes Aldıracak (1)Firma başına 5 milyon TL'ye kadar kredi

İşletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi, üretim kapasitesini koruyabilmesi ve yatırımlarına devam edebilmesi için finansmana erişimin büyük önem taşıdığını vurgulayan Fatih İspir, TOBB Nefes Kredisi'nin iş dünyasının ihtiyaçlarına katkı sunacağını belirtti.

İspir, kredi desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, işletmelerin ekonomik faaliyetlerini sürdürebilmesi için finansman imkânlarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, TOBB öncülüğünde KGF ve bankaların iş birliğiyle hazırlanan programın yeniden devreye alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3 Kasım Salı günü başlayacak başvurular kapsamında firma başına 5 milyon TL'ye kadar kredi kullanılabileceğini belirten İspir, sağlanacak finansmanın üretimden istihdama, yatırımlardan işletmelerin günlük faaliyetlerine kadar birçok alanda destek sağlayacağını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu ve emeği geçenlere teşekkür

ATO Meclis Başkanı Fatih İspir, kredi programının yeniden hayata geçirilmesinde katkısı bulunanlara da teşekkür etti. Başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere finansman desteğinin oluşturulmasında emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarını ileten İspir, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

"Üretim, istihdam ve yatırım için bu kredi çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."

TOBB Nefes Kredisi'nin Adana'daki işletmeler başta olmak üzere iş dünyasının finansman ihtiyacına katkı sunması beklenirken İspir, kredi desteğinin tüm üyelere ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: ATO